Foto: pixabay
Algemeen

Aanpassing Drents protocol sport: Volwassenen mogen weer buiten sporten in groepen

Hoogeveen – Nu het Kabinet een versoepeling van de maatregelen heeft aangekondigd is het Drents Protocol Sport hiervoor aangepast. Het protocol gold al voor kinderen en jongeren tot 18 jaar maar is nu ook van toepassing op volwassenen. Zij mogen nu ook weer in groepen sporten.

Daarnaast mogen de zwembaden weer open. Zwembaden moeten zich daarbij houden aan het door de zwembranche opgestelde protocol ‘verantwoord zwemmen’.
“Nadat de kinderen en jongeren tot 18 jaar weer aan het sporten zijn, geeft het Kabinet nu meer ruimte voor groepen volwassen sporters en mag er weer gezwommen worden. Om dit mogelijk te maken passen de Drentse gemeenten het protocol sport aan. Daarbij blijft het vertrekpunt dat sporten veilig moet gebeuren en dat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM”. Aldus Roger de Groot, burgemeester van De Wolden en voorzitter van de portefeuille Sport binnen de Vereniging van Drentse Gemeenten. “Hierbij houden we vast aan de Drentse aanpak; de Drentse gemeenten maken gezamenlijk afspraken zodat voor alle sportaangelegenheden in Drenthe dezelfde regels gelden”.

Belangrijkste wijzigingen vanaf 11 mei zijn:

 

 • Protocol in het kort

  • Buiten sporten mag, binnen is niet toegestaan
  • Sportaanbieders moeten hun activiteiten melden bij de gemeente
  • Sportaanbieders houden toezicht op het naleven van de voorwaarden
  • Sporters, begeleiders en trainers moeten 1,5 meter afstand houden. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan
  • Hygiëne maatregelen blijven gelden
  • Kantines, kleedkamers en douches moeten gesloten blijven

  Zwembaden

  Zwembaden mogen weer open onder voorwaarden. Zwembad De Dolfijn blijft voorlopig nog gesloten in verband met werkzaamheden.

 

 

Een gedachte over “Aanpassing Drents protocol sport: Volwassenen mogen weer buiten sporten in groepen

 • Men produceert tijdens het sporten veel meer aerosolen, hoe gaat men voorkomen dat mensen hierdoor heen lopen bij snel verplaatsen? Want er is gebleken dat je via de manier in de lucht ook besmetting kan veroorzaken en besmet worden. En die druppeltjes blijven ook een behoorlijke tijd in de lucht hangen.

Geef een reactie