Stroomstoring eist alle improvisatievermogen op eerste schooldag bij basisschool ‘De Regenboog’

Noordscheschut – Een stroomstoring heeft maandag veel improvisatievermogen gevraagd  van de leerkrachten van basisschool ‘Regenboog’ in Noordscheschut. Nauwelijks een aantal minuten nadat de school begonnen was kondigde zich een stroomstoring aan. En dat op de eerste schooldag na de sluiting van de scholen na de coronamaatregelen.

Geen stroom: is geen computers én geen verwarming

Na het sluiten van de scholen half maart was het improviseren en uitwerken voor de leerkrachten hoe de online en thuislessen vorm moesten krijgen. En dat is na een korte startperiode goed gegaan. Nadat op 21 april bekend was geworden dat de scholen met een pakket aan maatregelen weer beperkt open konden, was het wederom weer alle zeilen bijzetten om plannen te maken en uit te werken.  Hoe, dat mocht iedere school zelf invullen.

In plaats van lessen veel spelen en bewegen

Vanmorgen kwamen de kinderen na vele weken thuis te zijn geweest weer voor de eerste keer op school. Dat was voor zowel de kinderen als leerkrachten een spannend moment. Want hoe zou het allemaal gaan? Maar maandagmorgen na het eerste belsignaal bij basisschool ‘De Regenboog’ en de kinderen goed en wel in de klas zaten viel de stroom uit. Hoe goed de leerkrachten ook voorbereid waren om zowel in de klas en online les te geven, zonder stroom doen de digiborden en de computers het ook niet.  Ondanks dat de stroom was uitgevallen gingen de lessen zoveel mogelijk door. Wel op een aangepaste wijze. Wat ook niet echt welkom was:  een verwarming die door de stroomstoring ook was uit gevallen .En dat juist moet gebeuren nu de temperaturen sinds gisteren flink gekelderd zijn. En daarom waren er extra pauzes om even lekker te rennen en te spelen.

De stroomstoring heeft de gehele lesdag geduurd en werd veroorzaakt door een storing vlak bij de school. De Rendo werkt met man en macht  om deze storing zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord