Treant start reguliere zorg steeds meer op met de nodige maatregelen

Hoogeveen – De afgelopen tijd zijn veel afspraken op de poliklinieken afgezegd van Treant, uitgesteld of vervangen door bijvoorbeeld een telefonisch consult. Op dit moment start Treant de zorg op de ziekenhuislocaties weer voorzichtig op. Treant doet  er alles aan om risico’s van besmetting zoveel mogelijk te beperken.

Komt u binnenkort naar een van de ziekenhuislocaties voor een poliklinische afspraak? Of voor een dagbehandeling, onderzoek, operatie of opname? Dan vragen ze u dringend om alleen te komen.

Lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat u niet zelf kunt rijden? Laat uw partner / begeleider dan wachten in de auto.

In uitzonderlijke gevallen mag u iemand meenemen het ziekenhuis in. Deze uitzonderingen kunt u vinden op de website (bij de veelgestelde vragen) en staan ook vermeld op borden bij de ingang of de screeningstenten.

Blijkt in de screeningstent dat uw begeleider klachten heeft die passen bij het corona-virus en mag hij/zij daarom niet naar binnen? Dan kan een coassistent u naar uw afspraak brengen en weer ophalen.

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw komst naar het ziekenhuis, en eventueel teleurstelling bij de ingang te voorkomen, stuurt Treant uitgebreide corona-informatie mee met afspraakbrieven. Hieronder ziet u de inhoud van dit document: u kunt deze informatie hier downloaden.

Alle informatie over corona-maatregelen en de antwoorden op de veelgestelde vragen zijn terug te vinden op www.treant.nl/corona.

Maatregelen en aandachtspunten ziekenhuislocaties Treant

In verband met het coronavirus zijn er maatregelen getroffen op onze drie ziekenhuislocaties. Voor iedereen die binnenkort naar ons toekomt voor een afspraak, onderzoek, behandeling of operatie hebben we de belangrijkste aandachtspunten en maatregelen op een rij gezet. Leest u ze even door voordat u naar ons toekomt? Samen krijgen we corona onder controle.

Lichamelijke klachten

Bent u verkouden of kortademig, moet u hoesten, heeft u keelpijn en/of koorts of heeft iemand in uw huishouden klachten die passen bij het corona-virus? Neem dan contact op met de poli of afdeling waar u uw afspraak heeft en kom niet naar het ziekenhuis.

Gezondheidscontrole bij de ingangen

U gaat naar binnen via een screeningstent of ingang met sluisdeuren waar u gecontroleerd wordt (er wordt gevraagd naar gezondheidsklachten die passen bij het coronavirus en we meten uw temperatuur). Als u koorts heeft en/of klachten, nemen we contact op met uw arts.

Kom niet te vroeg!

Hoewel we het normaal zeer waarderen als u op tijd komt, vragen we u in deze situatie om niet te vroeg te komen i.v.m. beperkte wachtruimte. Zorg ervoor dat u maximaal 15 minuten voor uw afspraak aanwezig bent.

Neem geen eigen handschoenen/masker mee!

Het is niet toegestaan om onze ziekenhuislocaties binnen te gaan met eigen handschoenen en / of mondneus-masker. Als het gebruik van beschermingsmiddelen medisch noodzakelijk is, krijgt u deze van ons.

Looproutes en wachtruimtes

Looproutes en wachtruimtes worden zo ingericht dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Waar dit niet mogelijk is, worden andere maatregelen getroffen (bijvoorbeeld een scheiding met plexiglas). De looproute naar uw afspraak in het ziekenhuis wordt duidelijk aangegeven.

1,5 meter = echt beter!

Houd 1,5 meter afstand van anderen. Volg de aanwijzingen op en houd u aan de aangegeven looproutes.

Iemand meenemen?

Vanwege het corona-virus zijn wij genoodzaakt om het aantal mensen dat het ziekenhuis binnengaat zoveel mogelijk te beperken. Daarom mogen begeleiders/familie van patiënten die naar het ziekenhuis komen niet mee naar binnen, tenzij een patiënt hulpbehoevend is, een afspraak heeft over een belangrijke uitslag of een consult heeft op de afdeling Geriatrie, de poli Kindergeneeskunde of de Mammapoli. Bekijk alle uitzonderingen op www.treant.nl/corona.

Onze medewerkers

  • De gezondheid van onze medewerkers wordt aan het begin van hun werkdag of dienst gecontroleerd, voordat ze onze ziekenhuislocaties betreden.
  • Onze medewerkers houden waar mogelijk 1,5 meter afstand en schudden geen handen.

Na uw bezoek

Wij verzoeken u na uw bezoek de ziekenhuislocatie zo spoedig mogelijk te verlaten volgens de aangegeven looproute.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord