Algemeen

Verbroederen en een lach toveren in een oude Renault Twingo

Hoogeveen – Dennis Meinders(27) uit Hoogeveen & Niels de Weerd (27) uit Fluitenberg zijn op reis door Zuid-Europese landen met een oude Renault Twingo uit 1995

De taal van de lach

Op zich is dit natuurlijk niks bijzonder, maar de twee heren hebben een doel. Tijdens deze rit proberen ze bij zoveel mogelijk mensen een glimlach op het gezicht te toveren, wat volgens de heren tot dus ver al aardig lukt. Ze willen laten zien aan heel Europa hoe verschillend mensen ook zijn, ze met een vrolijke lach allemaal het zelfde zijn.

De oude Twingo is helemaal gepimpt met voorwerpen waar Nederland mee geassocieerd wordt zoals klompen, koeien, tulpen en natuurlijk de kleur oranje. Al toeterend en zwaaiend gaan Dennis en Niels de wegen over van camping naar camping. Ondertussen Nederlandse muziek mee zingend! Door deze spontaniteit toveren ze al gauw een lach op de gezichten van mensen. Wat de twee reizigers nu al is bijgebleven dat de douane van Bosnië lachend in hun hokje zaten, en mensen achterste voren in auto’s zitten en genieten van het schouwspel . Camping eigenaren komen gezellig langs kletsen en foto’s maken. Op hun kilometers lange reis zijn al vele nationaliteiten tegen gekomen. ”En ondanks de taal barrière spreken we allen de zelfde taal. De taal van de lach ” volgens de twee heren.
Dennis en Niels zitten nu op 2300km (Dubrovnik) en hebben er nog 1000den te gaan. De reis is te volgen op Instagram via #dutchdrivingcow. De landen  die ze al bezocht hebben zijn Slovenië, Kroatië en Bosnië. Zondag gaan vanuit hier door trekken door Montenegro en Albanië met als eindbestemming Athene. Daarna zullen ze terug rijden door Macedonië, Servië, Tsjechië en Hongarije.

Geef een reactie