Sport

De jeugd kan weer tennissen bij T.C. de Weide

Hoogeveen – Wat mooi om weer kinderen bij T.C. de Weide zien tennissen! Vorige week kondigde de overheid aan dat er weer beperkte mogelijkheden kwamen voor de jeugd om te sporten. Dat hebben we natuurlijk met beide handen aangegrepen en direct na de persconferentie heeft het bestuur overleg gevoerd met tennisschool Meijer hoe we weer zo snel mogelijk de jeugd aan het tennissen kunnen krijgen. Met als resultaat dat de kinderen sinds deze week weer kunnen trainen en onder toezicht vrij kunnen tennissen.

Tennisleraar Raymond Meijer: “Ik heb lang uitgekeken naar dit moment en sta, net als de kinderen, te popelen om weer te beginnen. Weer of geen weer !”

Bestuurslid jeugdzaken Edgar Muller vervolgt: “Uiteraard houden we de richtlijnen van het RIVM in acht. Dat betekent dat het clubhuis gesloten blijft, ouders niet op het tennispark mogen komen, de lessen aangepast zijn en de groepen gescheiden op en van de baan gaan.”

Vrij tennissen voor de jeugd is alleen mogelijk tijdens de trainingstijden. Daarbuiten blijft het tennispark gesloten voor iedereen. Raymond Meijer houdt toezicht tijdens de trainingsuren. Is het te druk (meer dan 10 kinderen op het park), dan zal hij kinderen verzoeken om op een ander tijdstip terug te komen. Dat betekent naast een trainingsgroep maximaal ook 2-4 andere kinderen op de banen.

Op deze manier hopen we weer veilig met elkaar te kunnen tennissen en laten we hopen dat de volwassenen ook binnenkort weer mogen tennissen en padellen op ons mooie tennispark.

Wil je als jeugd kennismaken met de tennissport, stuur dan een mailtje naar info@tennisschoolmeijer.nl of tcdeweide.jeugdcommissie@gmail.com. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om te kijken naar de mogelijkheden.

Geef een reactie