Kranslegging bij oorlogsmonument in Hollandscheveld

Hollandscheveld – Vanmiddag was er een sobere herdenking zonder publiek bij het oorlogsmonument in Hollandscheveld. Wethouder Erik Giethoorn woonde voor de gemeente Hoogeveen deze plechtigheid bij en legde een krans.

Gedurende de dag werd er op drie momenten een krans gelegd bij het monument op de Brink.. Namens de drie basisscholen Eben-Haëzer, Het Mozaïek en Oostenbrink werd door Nienke en Alinde van Reenen van de eerstgenoemde school een bloemstuk gelegd. Enige tijd later werd door Rob Prins en Daan van der Sleen van de Historische Kring Hoogeveen een krans gebracht en tenslotte legde wethouder Erik Giethoorn namens de gemeente Hoogeveen de  herdenkingskrans. Aan mensen in Hollandscheveld is gevraagd om de twee minuten stilte thuis te beleven.

In verband met Coronavirus was de jaarlijkse herdenking van de oorlogsslachtoffers ook in Hollandscheveld afgelast. Er werden evenals andere jaren wel kransen gelegd, maar dit gebeurde  in zeer klein comité op drie afzonderlijke momenten en verspreid over de dag. Hierbij was geen publiek aanwezig. De krans van de gemeente vertegenwoordigde dit jaar tevens het bloemenleggen namens de bevolking.
Foto: Marcel Uiterwijk
Deel dit bericht!

Geef een antwoord