Fysiotherapeuten en podotherapie mogen werkzaamheden langzaam weer uitbreiden

Hoogeveen  – Donderdag kwam aan het eind van de middag het bericht van het RIVM en VWS het goede nieuws dat Fysiotherapeuten weer aan de slag mogen. De afgelopen tijd waren fysiotherapeuten grotendeels gestopt vanwege het coronavirus, maar nu mogen ze weer meer patiënten helpen.

De fysiotherapeuten hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan. Dit zal wel gaan met extra hygiënemaatregelen. Samen met de brancheverenigingen SKF en PPN stelde KNGF vorige week een stappenplan op. Deze is donderdag goedgekeurd door het RIVM en het ministerie van VWS.

 

Ook podotherapie start weer langzaam op

Voor Yvonne Kruize- Zuidersma is dit, net als al haar branchegenoten,  goed nieuws. De afgelopen periode had ze alle voorzorgsmaatregelen al  getroffen om de overdracht van het Coronavirus tegen te gaan in haar praktijk  die gevestigd is in het Klooster.  Yvonne was in de weken die achter ons liggen wel aan het werk, maar mondjesmaat.   Haar praktijk was alleen geopend voor medisch noodzakelijke voetzorg. Denk hierbij aan wondbehandelingen zoals ontstoken (of ingegroeide) nagels, dreigende ontstekingen bij drukplekken. Of niet meer kunnen werken in een cruciaal beroep omdat de voetklachten te hevig zijn.

Yvonne zal dit weekend het stappenplan verder uitwerken om langzaamaan weer meer patiënten veilig te kunnen ontvangen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord