RIVM: Covid-19 update 28 april

Den Haag: Vandaag zijn er 88 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 48 personen als overleden gemeld. Tot nu toe zijn er 38.416 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

In totaal zijn er nu 38.416 (+171) positief geteste personen, zijn er 10.609 personen opgenomen (geweest) en zijn er 4.566 personen overleden. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen hoger dan de cijfers van het RIVM.

Het aantal Corona-patiënten op de IC-afdelingen daalde met 28, zondag waren er nog 905 IC-bedden bezet. Er liggen nog 32 (-1) Nederlandse coronapatiënten op Duitse IC’s, volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In Drenthe kwam het aantal besmettingen op 462, van hen zijn er 29 overleden, aldus de cijfers van de GGD-Drenthe.

Sporten en Covid-19

Het kabinet heeft onlangs bekend gemaakt dat jongeren vanaf 29 april weer mogen sporten in teamverband maar er gelden ook nu nog restricties. Zo moet de groep 13-18 jaar de 1.5 meter afstand in acht blijven nemen. Voor de groep tot en met 12 jaar geldt dit niet. Officiële wedstrijden mogen niet. Ouders aan de kant, nee helaas, er zal ook thuis moeten worden gedoucht want kleedkamers en doucheruimtes mogen niet worden gebruikt. Ook niet leden zouden van deze faciliteiten gebruiken kunnen maken, volgens Premier Rutte die de gemeenten en verenigingen verzoekt hier aan mee te werken. Informeer eerst bij de club of vereniging!

Afbeelding van Carola68 via Pixabay

Deel dit bericht!

Geef een antwoord