Vanaf 29 april mogen georganiseerde buitensport en -spel voor kinderen opstarten

Hoogeveen – Misschien is er vanaf morgen weer op enkele plaatsen het geluid te horen van sportende kinderen. Vanaf 29 april is het voor jeugd voorzichtig weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Diverse sportverenigingen zijn intern druk doende om dit te kunnen realiseren. Alleen is dit geen makkelijke opgave. Verenigingen moeten met diverse maatregelen rekening houden. Zo moeten onder ander kantines en kleedkamers dicht blijven.

Wilt u als vereniging of club het sporten voor kinderen (weer) opstarten? Dan meldt u dit aan de gemeente. Zo houden hun overzicht over het sportaanbod in Hoogeveen. En zorgen we er samen voor dat de Hoogeveense jeugd veilig en verantwoord kan sporten volgens de richtlijnen van het RIVM.

Na uw melding

De gemeente beoordeelt uw melding. Wij nemen alleen contact met uw vereniging op als wij vragen hebben, het formulier niet volledig is ingevuld of u hebt iets aangegeven dat niet kan. U hoeft dus niet te wachten met het starten van de sportactiviteiten.

Protocol

Om veilig sporten te kunnen garanderen, heeft de Veiligheidsregio Drenthe een protocol opgesteld. In dit protocol staan alle regels en maatregelen voor buitensport. Zo weet u waar u  als sportvereniging of sportclub aan moet denken en aan welke regels u zich moet houden.

Protocol over buitensportactiviteiten voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar (pdf – 0,3 MB)

Kansen, mogelijkheden en tips

Niet-leden laten meedoen

  • Het kabinet heeft opgeroepen om ook niet-leden de kans te geven mee te doen met de sportactiviteiten. Voor uw vereniging een kans om kinderen kennis te laten maken met uw sport en eventueel op termijn nieuwe leden te werven. Maar ook om uw maatschappelijke betrokkenheid te tonen.
  • Dit is natuurlijk niet verplicht. Uw vereniging regelt dit zelf.

Hulp en subsidie

  • Hebt u vragen of wilt u tips over hoe u als vereniging de buitensportactiviteiten aanpakt, dan kunt u terecht bij onze sportmedewerkers.
  • Wilt u jongeren trainen om te helpen bij het aanbieden van de sportactiviteiten? Dan kunt u misschien opleidingsgeld krijgen via het project Maatschappelijke diensttijd van SportDrenthe. Meer informatie SportDrenthe: 0528 – 23 37 75 of info@sportdrenthe.nl.

Tips

Uw vaste trainer of instructeur hoeft niet alle activiteiten zelf te begeleiden. U kunt de hulp inroepen van vrijwilligers. Daarbij is het handig om te werken met een centrale trainer die de oefenvormen maakt en een paar uitvoerders die de training daadwerkelijk verzorgen of begeleiden. Ook jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen na een korte instructie een kleine groepen begeleiden.

Meer informatie

Meer informatie over de landelijke regels voor buitensportactiviteiten vindt u op de website van de Rijksoverheid.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord