Foto Pixabay
Algemeen

A28 richting Hoogeveen afgesloten voor grootschalig onderhoud

Hoogeveen – Rijkswaterstaat voert in de eerste twee weekenden van mei grootschalig onderhoud aan de A28 tussen knooppunt Lankhorst en aansluiting Zuidwolde (25).

Daarbij is de rijbaan van de A28 in de richting van Hoogeveen afgesloten voor het wegverkeer. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes

De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden van vrijdag 1 mei t/m maandag 4 mei en vrijdag 8 mei  t/m maandag 11 mei. Gedurende deze weekenden zijn van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur de volgende afsluitingen voorzien:

  • A28 in de richting van Hoogeveen tussen knooppunt Lankhorst en de afrit Zuidwolde (25).
  • Knooppunt Lankhorst: de verbindingsweg tussen de A32 vanuit de richting Meppel naar de A28 in de richting van Hoogeveen.
  • De afritten A28 De Wijk (24) en Zuidwolde (25) vanuit de richting Zwolle.
  • De toerit A28 De Wijk (24) in de richting van Hoogeveen.

Omleidingsroutes

Het verkeer in de richting Groningen wordt omgeleid via de A32 en de A7. Verkeer vanuit de richting Meppel in de richtingen van Assen en Hoogeveen wordt omgeleid via de N375 en de A32. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoudswerkzaamheden

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.  De werkzaamheden op dit traject bestaan uit asfalteringswerkzaamheden en werkzaamheden aan bermen en geleiderail.

Werkzaamheden tijdens coronacrisis
De coronamaatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden vooralsnog door als gepland.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl of www.vanAnaarBeter.nl of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Geef een reactie