Drents Landschap sluit parkeerplaats na dumpen asbestplaten 

Noordscheschut – Met een slagboom is de de parkeerplaats bij het bos aan de Coevorderstraatweg  in Noordscheschut afgesloten. Dit al een paar maanden. Hierdoor kan de toegangsweg en parkeerplaats niet meer gebruikt worden en moeten bezoekers die met de auto komen hun voertuig voortaan in de berm parkeren.

De parkeerplaats was voor mensen die hun afval illegaal kwijt wilden een veelgebruikte dumpplaats. Stichting Het Drentse Landschap die beheerder is van het terrein, heeft dit moeten besluiten om financiële redenen.

Dumpen asbestplaten de welbekende druppel

Voorheen haalde de gemeente wekelijks het afval weg wat er illegaal werd gestort. De welbekende druppel was het illegaal storten van asbestplaten. Deze dumping van asbest platen mag en kan de gemeente niet verwijderen. Hiervoor moet er een gespecialiseerd  bedrijf komen opdraven. Deze laatste opruimactie koste Het Drentse Landschap, wat ‘slechts’ 2 platen asbest van 30 bij 110 centimeter waren, rond de 2000 euro.  Na deze asbest dumping is ook besloten een slagboom te plaatsen en de toegangsweg en parkeerplaats af te sluiten voor auto’s  Bezoekers zullen hierdoor helaas in de berm moeten parkeren. Stichting Het Drentse Landschap biedt hun excuses voor dit ongemak, maar ziet geen andere oplossing.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord