Hardleers viertal maakt overtreding na overtreding op A28:

Hoogeveen – Gisteren heeft de politie op de A28 tussen Hoogeveen en Staphorst een beginnende bestuurder uit Den Bosch aan de kant gezet. Reden was de snelheid. 155 i.p.v 100 dus is  het rijbewijs werd ingevorderd.
Of de passagier een rijbewijs had vroeg de politie. “Ja hoor” was het antwoord. En de passagier wilde wegrijden. Toch heeft de politie de persoon voor de zekerheid gecontroleerd. De persoon had geen geen ID of rijbewijs bij zich. Wel gaf hij een naam op. Bij controle had deze persoon wel een rijbewijs maar de naam was vals opgeven, n.l. die van zijn broer. Zelf bleek hij geen rijbewijs te hebben. De politie heeft deze persoon een proces-verbaal gegeven voor   opgeven valse naam.
Intussen bleek dat er nog twee jonge mannen op de achterbank zaten. Vier dus, geen familie, in één auto. Alle vier kregen een flinke prent voor het niet houden aan Corona regels. Twee van de personen hiervan hadden daar een dag eerder ook al een proces verbaal  hiervoor gehad. De andere twee mochten ook niet verder rijden. De één had helemaal geen rijbewijs, van de ander was het rijbewijs ongeldig verklaard. Niemand mocht dus verder rijden. Nadrukkelijk had de politie gewaarschuwd niet te gaan rijden! Nee hoor, er zou iemand uit Nijmegen komen hun op te halen was het antwoord van het stel.
Ruim een uur later zagen door getipte alerte collega’s het zelfde voertuig bij Utrecht rijden. Hier zat de jongeman met het ongeldig verklaarde rijbewijs achter het stuur. Dit wordt aangemerkt als een Misdrijf, en zo zal er ook gehandeld gaan worden.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord