Ontsnapte gijzelnemer spoorloos

Assen/Hoogeveen: De in 2017 veroordeelde 35-jarige Hoogevener is al een jaar spoorloos, zo bleek vandaag bij de rechtbank in Assen. De man moest terechtstaan wegens schending van de voorwaarden. De zaak werd geschorst vanwege een fout in de dagvaarding door het Openbaar Ministerie.
De man is beoordeeld als psychiatrisch patiënt met agressief gedrag, zijn verdwijning is een heel zorgelijke situatie gezien zijn persoonlijkheid, oordeelde één van de rechters.
In augustus 2016 had de man bij de voetbalvelden aan de Sportveldenweg een meisje van 16 jaar bij de keel gegrepen, in aanwezigheid van haar 14-jarige broer. Hij dreigde met een mes en de broer en zus mochten niet weg. Nadat de jongen wist te ontsnappen sloeg ook het meisje op de vlucht.
De dader verklaarde later voor de rechter dat het een schreeuw om psychiatrische hulp was die hem werd geweigerd. Op zijn 18e jaar werd hij gedumpt door zijn vriendin, sindsdien heeft hij de drang om gelijkende meisjes met blond haar en blauwe ogen iets aan te doen. Hij werd veroordeeld tot opname in een psychiatrische inrichting en 1 jaar voorwaardelijke celstraf. Vorig jaar april ontsnapte hij uit de kliniek. Het O.M. wil nu dat de celstraf wordt uitgezeten.
Hij staat inmiddels op de opsporingslijst van de politie. Volgens een medewerker van de reclassering is er kans op herhaling. Eén van de rechters houdt acht het mogelijk dat de man niet meer in leven is maar de rechtbank wil toch zo snel mogelijk een nieuwe zitting en een verslag van politie over de opsporing van de man.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord