Coronaregels tijdens Ramadan

Hoogeveen – Niet samen bidden, niet samen eten, geen groot eid ul fitr (Suikerfeest). Ook de ramadan wordt dit jaar heel anders door de coronamaatregelen. Alle bijeenkomsten zijn verboden tot 1 september. De ramadan is vandaag begonnen en duurt tot ongeveer 23 mei.
Samen zijn is tijdens de islamitische vastenmaand heel belangrijk. Naast niet eten en drinken overdag, zijn de gezamenlijke avondgebeden heel belangrijk. Een van de belangrijkste zaken qua beleving zal wegvallen. Ook de iftar, de maaltijd waarmee ’s avonds het vasten wordt gebroken, kan niet doorgaan zoals het altijd ging. Normaal gesproken zitten bij zulke maaltijden vele tientallen mensen bij elkaar. Kinderen kunnen niet bij opa en oma eten.
 Gemeente Hoogeveen vind belangrijk om hier bij stil te staan en u een hart onder de riem te steken. De gemeente heeft  waardering voor de rol die moskeeën en moskeebesturen in deze tijd spelen en de verantwoordelijkheid die zij dragen richting de samenleving. Houd vol, houd afstand en alleen samen kunnen we corona verslaan.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord