Kantlijn: De schoenenslijterij volgens Erik Ziengs

Stel u voor: U zit bij de kapper, het kapsel weer lekker fris en kort en u besluit dat die driedagenbaard ook maar even weg moet, nu u zich zo fris voelt. De kapper vraagt of u ondertussen een glaasje wijn wilt. Zegt u dan: “Graag en neem er zelf ook maar een?”

Ik neem aan van niet. U wilt toch niet geschoren worden door een kapper die met steeds onvastere hand het mes over uw keel laat glijden. Toch zijn er politici, zoals VVD-er Erik Ziengs (wiens echtgenote een kapsalon in Assen heeft), die serieus willen dat dit mogelijk wordt. En tot mijn grote schrik is onze lokale VVD-coryfee Mark Strolenberg hier nog trots op ook. Je denkt steeds dat het niet gekker kan bij de VVD, maar de vindingrijkheid op het gebied van destructieve ideeën is groot in de partij van het blauw, het oranje, de dikke buiken, de opgeblazen wangen en de veel te dure auto’s.

Of is het gewoon moderne aandachttrekkerij? Bedacht door de communicatiegoeroe’s, die na alle corruptieschandalen nieuwe invalshoeken nodig hebben, waar half Nederland over kan vallen en waar de partij vervolgens weer garen, bij, van of mee spint. Hebben we het bijna voor elkaar dat de supermarkten hun best doen om te controleren of iemand daadwerkelijk alcohol mag kopen, komt de mallotige Drent in het Parlement hiermee op de proppen. Een wijntje bij de kapper, een borreltje in de kledingzaak en dan nog een afzakkertje bij Ziengs in de schoenenwinkel? Is dat het idee?

Mark Strolenberg, trotse vader in een jong gezin, is ook trots op de malloot die dit idee heeft bedacht. En ik dacht nog wel dat Mark een verstandig mens was, ook al zit hij bij de partij met de verkeerde ideeën. Blijkbaar heb ik mij vergist. Ik hoop echter dat het Mark is die zich vergist. Dat hij heeft gedacht aan de wieg van het succes staan altijd vele vaders, laat ik dus maar gauw plaatsnemen, voor ik een beetje achteraan sta te koekeloeren.
Mark, je Twitterprofiel begint met “Trotse vader van 2 dochters”. Ik vrees dat ik je moet waarschuwen, want met je steun aan Erik Ziengs geef je een verkeerd signaal af. Je wilt toch niet dat jouw dochters straks in de winkel staan en dan goedbedoeld een drankje aangeboden krijgen, door een verkoper die de leeftijdscheck niet heeft gedaan?

Deel dit bericht!

4 gedachten over “Kantlijn: De schoenenslijterij volgens Erik Ziengs

 • 8 juni 2018 om 10:52
  Permalink

  Schoenmaker houdt je bij je leest!
  Een koffieapparaat is tot daar aan toe bij de kapper, een bakkie leut als je zit te wachten is wel lekker maar doe verder a.u.b. ff normaal!

 • 8 juni 2018 om 14:34
  Permalink

  Je hebt gelijk Frits, een bezopen idee van de VVD.
  Vooral ook omdat alcohol een harddrug is.
  Mensen worden er vaak agressief van. Vervelend bijna altijd.

  Maar softdrugs zijn heel slecht en moeten verboden worden. Volgens diezelfde VVD.
  Waarom bij de kapper geen joint?
  Of bij de slager een plakje spacecake?
  Een druppeltje CBD-olie bij de fietsenmaker?

  Ze zijn gek bij de VVD. En achterbaks. Maar vooral hypocriet.

  • 8 juni 2018 om 17:30
   Permalink

   Prachtig omschreven.
   Maar er zijn al lang kledingwinkels, ja ook in Hoogeveen is er één waar je als man je kleding koopt en ze je met alle gemak van dien een biertje aanbieden.

Geef een antwoord