©foto: Schonewillefotografie
Algemeen

CDA wil sparen voor nieuw zwembad

Hoogeveen – Vorig week heeft de gemeenteraad een brief en rapport ontvangen over de onderhoudskundige staat van zwembad De Dolfijn. Uit het rapport blijkt dat het zwembad technisch nog redelijk goed is en energielabel A heeft. ‘En dat voor een 50 jaar oud zwembad waarbij de baden op de eerste verdieping liggen. Dat zie je in Nederland niet veel meer. Los van de uitstraling, waar iedereen wel wat van vindt, zit het zwembad nog goed in elkaar’ concludeert CDA-raadslid Kamiel Bertels.

 

Ondanks de redelijke staat zijn er wel een aantal zaken die aangepakt moeten worden, zoals het leidingwerk en de coating. Deze periode, waarin het zwembad gesloten is vanwege Corona, kan worden gebruikt voor het noodzakelijk onderhoud. ‘We moeten van de nood een deugd maken,’ vindt Bertels ‘en door nu de nodige investeringen te doen, hoeft het zwembad niet definitief dicht en kunnen na Corona de diverse doelgroepen, zoals gehandicapten, kinderen en zwemclub weer volop zwemmen.

 

In het rapport staat bij de conclusies en aanbevelingen ook een overzicht van maatregelen om het zwembad nog energiezuiniger te maken. Het zwembad zou bijvoorbeeld opgewaardeerd kunnen worden naar energielabel A++ en dat zou terugverdiend worden in 25 jaar. Dat is wat het CDA betreft nu niet nodig. Door het niet doorgaan van de verhuizing van het zwembad, moet er de komende jaren een nieuw besluit genomen worden over de toekomst van De Dolfijn. Het bad is weliswaar nu nog in vrij goede staat, maar begint wel oud te worden. Een nieuw zwembad betekent een uitgave van zeker 15 tot 20 miljoen Dit is voor de gemeente de komende tijd totaal onrealistisch, maar komt in financieel betere tijden wellicht wel weer aan de orde. Bertels: ‘Op dit moment moeten we daarom zorgen dat het huidige zwembad voor de komende tien jaar veilig en goed open kan blijven. De kosten van extra investeringen die we in die tien jaar niet terug kunnen verdienen, kunnen we beter opsparen en apart zetten voor een toekomstige investering in een nieuw zwembad.’

Een gedachte over “CDA wil sparen voor nieuw zwembad

  • Zolang het niet een aantrekkelijk zwembad is met leuke dingen zoals o.a. een waterglijbaan en hot whirlpools zullen er nooit meer bezoekers komen. Het is meer een bad voor baantjes zwemmen dan voor het plezier.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: