Marin Rutgers nieuwe fractievoorzitter D66-Hoogeveen

Hoogeveen: Peter Scheffers (D66-Hoogeveen) heeft halverwege deze raadsperiode besloten terug te treden als fractievoorzitter. Hij dient zijn periode uit als raadslid. Nieuwe fractievoorzitter wordt Marin Rutgers.

Marin Rutgers woont sinds 2017 in Hoogeveen en werd lid van de steunfractie. Ze is afkomstig uit Amsterdam waar ze in de Adviescommissie Kunst, Cultuur & Media en in de Ledenwerving en Activatie Commissie actief was. Marin studeerde muziek aan de conservatoria van Groningen en New York. Ook volgde ze organisatie antropologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Momenteel is zij hoofd van de Master Kunsteducatie bij HKU.

Voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen zullen de leden in 2021 moeten beslissen of Marin Rutgers inderdaad de beoogde fractievoorzitter is. Ze heeft al aangegeven daarvoor beschikbaar te zijn.

Peter Scheffers, de laatste 6 jaar fractievoorzitter, had een jaar geleden al besloten in deze periode een stapje terug te doen. Er is nu voldoende tijd om zijn opvolgster in te werken voordat hij zich terugtrekt uit de gemeenteraad.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord