Tot nu toe ruim 460 aanvragen overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers

Hoogeveen – De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de corona uitbraak. De regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers.

Het voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Eerste uitbetalingen

In de gemeente Hoogeveen zijn nu ruim 460 aanvragen ingediend. Het toename van het aantal aanvragen neemt nu dagelijks af. Tot vandaag is 40% van de aanvragen compleet gemaakt en klaar voor uitbetaling. Wethouder Jacob van der Heide is tevreden over de snelheid waarmee de aanvragen afgehandeld worden: ‘Deze regeling is bedoeld om de acute nood van ondernemers te lenigen en daarom is het vereist dat de aanvragen snel afgehandeld worden. Het afgelopen paasweekend hebben onze medewerkers doorgewerkt om zoveel mogelijk dossiers compleet te maken om snel tot betaling over te kunnen gaan. Het is mooi om te zien dat we er samen de schouders onder zetten.’

De overige aanvragen voor levensonderhoud kunnen naar verwachting deze en volgende week afgehandeld en uitbetaald worden. Voor kredietaanvragen is iets meer tijd nodig. Veel ondernemers moeten nog aanvullende informatie aanleveren. Deze ondernemers worden gebeld of ze krijgen een brief.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord