Stabiele daling IC-patiënten

Den Haag: Vandaag zijn er 188 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 189 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld.

Regering was gewaarschuwd voor pandemie maar ondernam geen actie

Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit zien we ook na dit paasweekend vooral bij het aantal overlijdens. Tot nu toe zijn er 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.  Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden

Stabiele daling IC: Het aantal opnames op de Intensive Care vertoond een stabiele daling Het aantal patenten nam af met 35. Er waren gisteren 1303 IC-bedden bezet. Een aantal van 55 IC-patiënten ligt in een Duits ziekenhuis.

Persconferentie: Om 19.00 uur vanavond is er weer een persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen. In sommige omliggende landen worden de maatregelen versoepeld, welke kant gaat het in Nederland op?

Testen:Vanaf volgende week kan er veel meer getest worden op de aanwezigheid van het coronavirus. Er zijn dan dagelijks zo’n 12.000 extra testen beschikbaar, waardoor er in Nederland ruim 29.000 tests per dag kunnen worden uitgevoerd.

Regering was gewaarschuwd: In 2018 gezondheidsadviseur Ger Steenbergen, in opdracht van het ministerie van volksgezondheid, een advies geschreven over hoe te handelen bij een pandemie. Dit naar aanleiding van de Ebola uitbraak in West-Afrika, Ondanks dringende waarschuwingen, tot drie keer toe, volgens de reconstructie, werd niets ondernomen. Er werd op aangedrongen om de kennis over pandemieën te bundelen en internationale samenwerking te zoeken. Dit is te lezen op de site van Dagblad Trouw. Lees hier de reconstructie

Bronnen: RIVM Data coronavirus in Nederland en Ontwikkeling COVID-19 in grafieken

Deel dit bericht!

Geef een reactie