112/Misdaad

Oorzaak brand bij Atero was een menselijke fout

Hoogeveen – Zaterdag 28 maart trokken donkere rookwolken over Hoogeveen. Deze rookwolken kwamen vrij bij een een forse brand op het terrein van afvalverwerker Attero in Wijster.

De brand woede deze bewuste zaterdagmiddag in blokken kunststof, een restproduct van gesmolten plastic afval. De blokken blijken in brand te zijn gevlogen omdat ze te warm waren. De medewerker van Attero bracht de blokken kunststof  te vroeg  naar het opslagterrein. Dit was niet volgens de geldende procedure. Dit melden gedeputeerde Staten in een brief aan de Drentse Statenleden.

De brand werd rond 17.30 uur ontdekt via infraroodsystemen die zijn aangebracht op het terrein van Attero na eerdere afvalbranden. Al snel ontwikkelde de brand zich tot een grote brand. De gitzwarte rookwolken trokken richting Hoogeveen en in de wijde omgeving werd via een NL Alert geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven. Uit het onderzoek van het RIVM is gebleken dat er geen sprake was van verhoogde hoeveelheden dioxinen en PAK’s. Er zijn daarom geen maatregelen nodig. Tegen de medewerker is een disciplinaire maatregel getroffenen zijn de maatregelen aangescherpt op betrekking  werken met dit materiaal.

P

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: