Gezondheid

Huisartsen gaan ‘verborgen’ coronadoden registreren

Den Haag: Gisteren zijn er 210 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 122 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Tot nu toe zijn er 27.419 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Er wordt sinds 6 april meer getest. De uitbreiding van het testen is bedoeld voor patiënten met een hoog risico op ernstig verloop van een coronavirusinfectie en zorgmedewerkers ook buiten het ziekenhuis. Zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg en thuiszorgmedewerkers die klachten hebben.

Huisartsen zijn bezig met het opzetten van een landelijk systeem om ‘verborgen’ coronadoden te registreren want het RIVM meldt alleen het overlijden van mensen die op corona getest zijn. De registratie door de huisartsen worden met terugwerkende kracht aangevuld om een beter beeld te krijgen over het werkelijke aantal overledenen.

Bronnen: RIVM Data coronavirus in Nederland en Ontwikkeling COVID-19 in grafieken

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: