Geen buurtbussen tot 1 juni

Hoogeveen – Tot 1 juni rijden er geen buurtbussen in Groningen en Drenthe. Ook de stadsbusjes in Hoogeveen rijden niet tot 1 juni. Door de Corona-crisis liggen deze vrijwillige diensten al enige tijd stil. Deze buurtbussen en stadsbusjes in Hoogeveen  worden gecoördineerd door de buurtbusverenigingen. Deze week is besloten om de dienstregeling in elk geval tot 1 juni op te schorten. Het gaat hier om 8-persoonsbusjes die vooral ingezet worden om ouderen, studenten en scholieren naar hun bestemming te brengen.

Voor de veiligheid van de chauffeurs

De 8-persoons busjes worden gereden door vrijwilligers en dat zijn vaak ouderen. Het gezondheidsrisico als gevolg van een mogelijke coronabesmetting is voor deze groep vrijwilligers te groot. Ook is het vrijwel niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Bovendien is er momenteel weinig vraag naar buurtbussen en de stadsbusjes in Hoogeveen.

Opgeschort tot 1 juni 2020. Periode daarna nog onduidelijk

De dienstregeling is in ieder geval tot 1 juni opgeschort. Of de buurt- en stadsbusjes na 1 juni wel weer gaan rijden is nog onduidelijk. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen de komende periode en de maatregelen die het Kabinet eind april neemt. Bron: Publiek vervoer Groningen -Drenthe

Deel dit bericht!

Geef een reactie