Crisis-alternatief voor schoolkrant RSG Wolfsbos

De beste ideeën ontstaan in tijden van crisis. Aangeslagen door de berichten over Covid-19 kwam Barbara Stallmann, docent Nederlands bij RSG Wolfsbos, op het idee om een schoolkrant te maken die geen schoolkrant is. Er werd een oproep gedaan aan alle leerlingen en medewerkers om in deze enerverende periode de ‘Kraan der Creativiteit’ eens even goed open te draaien.

RSG Wolfsbos laat ‘Kraan der Creativiteit’ stromen

Thuiszittende gelegenheidsredacteuren
“Brand maar los met jullie verhalen, gedichten, strips, tekeningen, rebussen, quizzen, tips om je te vermaken en wat er ook maar in je opkomt,” klonk de vraag van de docent uitdagend. Barbara Stallmann vertelt verder: “Veel thuiszittende gelegenheidsredacteuren ontwaakten door de oproep en gingen enthousiast aan de slag. Mijn mailbox liep bijna over, zoveel leuke, originele reacties kwamen er binnen. Samen met een aantal leerlingen heb ik een redactie gevormd en zijn we aan de slag gegaan. Om in deze rare tijd op zo’n manier iets positiefs te doen, geeft mij enorm veel energie. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn: een digitaal boekwerkje vol onschuldige verpozing voor barre tijden. Geen echte schoolkrant, maar een crisis-alternatief.”

Coronamonster 
De ‘Geen-Schoolkrant’ begint met een verhaal van een leerling over het coronamonster, gevolgd door ‘quarantaine-kooktips’. Een andere leerling deelt haar ‘dagboek tijdens coronatijd’. Poëzie en woordzoekers worden afgewisseld met een les aardrijkskunde. Een onderwijsassistent schrijft een persoonlijk verhaal over haar prille moederschap. Zij zit al sinds eind december in ‘baby-quarantaine’. En een oud-leerling die nu in Brussel woont en studeert doet verslag van de gedeeltelijke lockdown in België. Aangezien de regels daar strenger zijn, besloot hij toch om tijdelijk terug te keren naar Pesse. ‘Tips tegen verveling in crisistijd’ is een mooie afsluiter van het boekwerkje. De ‘Geen-Schoolkrant’ is te lezen op www.wolfsbos.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord