Amusement

Regionieuws Hoogeveen organiseert Paaszoektocht

Het idee begon toen leden van de Berenjacht groepen (1 & 2) in Hoogeveen vroegen om een Paaszoektocht, maar hoe kun je dat in deze tijden op een verantwoordelijke manier doen? Massaal naar buiten en in tuinen zoeken is natuurlijk geen optie. Vanuit Regionieuws Hoogeveen wilden we echter tóch iets doen en dus zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden.

De zoektocht

De zoektocht begint op zondag 12 april om 10:00 uur en eindigt in de vroege middag. Door Hoogeveen en Noordscheschut heen worden in totaal 5 eieren, 1 paashaas en een grote hoofdprijs verstopt. Om 10 uur beginnen we met de eerste twee paaseieren, waarbij een foto van de tuinen worden geplaatst met een aanwijzing. Om 11 uur volgen de volgende twee en om 12 uur volgen het laatste ei en de paashaas. Om 2 uur in de middag volgt de hoofdprijs.

De foto’s en raadsels worden op de Facebookpagina van Regionieuws Hoogeveen gedeeld. De berichten worden gemonitord en wanneer het ei gevonden is, zullen we hierover berichten en het commentaar op dat bericht uitschakelen.

De prijzen

De prijzen van de zoektocht worden mogelijk gemaakt door Bakken met Plaizier, die het initiatief graag sponsorde. Zij verkopen allerlei bonbons, chocoladecadeau’s en nog véél meer. Je vindt hun filiaal aan de Schutstraat 33. De chocolaterie draait momenteel op volle toeren en doet het erg goed. Ze doen daarom graag iets terug voor alle Hoogeveners!

De prijzen kunnen het volgende omvatten:

 • 5 keer: één chocolade ei gevuld met paaseitjes
 • 1 keer: één paashaas met paaseitjes

(Klik op de foto’s om ze op volledige grootte te bekijken.)

Hoofdprijs

De hoofdprijs, die aan het eind van de zoektocht wordt verloot als álle andere eieren zijn gevonden, vergt wat speciale aandacht. Deze prijs wordt eveneens mogelijk gemaakt door Bakken met Plaizier en omvat een massief chocolade ei van maarliefst 30 kilogram! Het ei wordt jaarlijks door Bakken met Plaizier gemaakt en gesponsord aan een goed doel. Vorig jaar werd het ei geschonken aan een zorginstelling, dit jaar mag Regionieuws Hoogeveen het ei weggeven aan de gelukkig winnaar van de Paaszoektocht. De hoofdprijs kan dezelfde dag in de winkel van Bakken met Plaizier worden opgehaald.

Spelregels van de zoektocht

Om de zoektocht zo goed mogelijk te laten verlopen, zeker in deze tijden van social distancing, zijn er een aantal spelregels. Belangrijk is natuurlijk dat u altijd zelf de verantwoordelijkheid neemt om de maatregelen van het RIVM te volgen. De spelregels zijn als volgt:

 • Laat één ouder met kinderen (t/m 12 jaar) mee gaan om te zoeken of  ga met maximaal 2 personen (ouder dan 12 jaar) uit hetzelfde huishouden per zoekgroep.
 • Als er al iemand uit uw huishouden zoekt, blijft u dan aub thuis.
 • Houdt voldoende afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) en anderen.
 • Vorm géén groepen.
 • Alstublieft niet in tuinen zoeken, de eitjes zijn goed zichtbaar vanaf de stoep.
 • Wanneer u een ei ziet van onze Paaszoektocht, belt u aan bij het huis en neemt u afstand van de deur (doe twee stappen achteruit).
 • De bewoner van het huis zal u het chocolade ei overhandigen, tenzij u de hoofdprijs hebt gevonden!
 • De bewoner zal een foto van u met de prijs willen maken en deze doorsturen naar Regionieuws Hoogeveen.
 • Wanneer u de hoofdprijs hebt gewonnen, vragen wij u om uw telefoonnummer en bellen u over het ophalen van uw prijs.
 • De foto’s van de winnaars worden gebruikt voor een eindbericht over de Paaszoektocht.

 

Geef een reactie