Gezondheid

09-04-2020 RIVM: laagste aantal opnames sinds 22 maart

Den Haag: Bij het RIVM zijn 148 nieuwe sterfgevallen gemeld. Daarmee stijgt het totaalaantal doden door het Covid-19 virus naar 2.396. Er zijn 237 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, het laagste aantal sinds 22 maart. Het totaalaantal opnames ligt daarmee op 7.972 patiënten. Nieuwe besmettingen zijn vastgesteld bij 1.213 mensen (in totaal 21.762). Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet alle patiënten worden getest.

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

Drenthe: Donderdagmorgen lagen 53 inwoners van Drenthe met corona in de ziekenhuizen , 17 op een IC-afdeling.  Er zijn 5 inwoners van Emmen, Hoogeveen, De Wolden en Westerveld bijgekomen de laatste 2 dagen. Het totaal aantal mensen dat met corona is opgenomen of opgenomen geweest in Drenthe is 76.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen