Thema en werkelijkheid vallen samen bij peuters

En ook bijzondere of gewoon leuke ingezonden berichten zijn welkom bij Regionieuwshoogeveen. En zo’n bericht kregen we vanmiddag binnen in de mailbox.

Soms valt een thema bij je op de peuterschool en de werkelijkheid samen. De kinderen van Spelerwijs uit Hoogeveen, waar ook de ‘Skutterties’’ uit Noordscheschut onder valt, hebben het over ‘’Puk is ziek’’. Bij dit thema komt alles voorbij wat met ziek zijn heeft te maken.
Woensdagmorgen tijdens het buiten spelen van de kinderen, had een kraai zich een beetje vergist, en vloog pardoes tegen het raam. Het diertje bleef versuft liggen op het plein. De kinderen wisten gelijk dat het diertje ziek was. Omdat het wat lang duurde voor de kraai weer in de benen kwam, werd de dierenambulance gebeld. De vrijwilligers van de dierenambulance konden op veel belangstelling rekenen van de kids. Deze waren flink wijzer geworden door het thema. En zo wisten de kinderen aan de medewerkers van de dierenambulance te melden dat de vogel naar het dierenziekenhuis moest. Volgens de medewerkers was een paar uurtje rust voor het beestje voldoende om weer terug de vrijheid in te gaan.

Redactionele artikelen, sportverslagen, (aankondigingen) evenementen  zijn welkom in de mailbox . Stuur je bericht met eventueel foto naar redactie@regionieuwshoogeveen.nl

Deel dit bericht!

Geef een reactie