Spreekluisterverbinding voor bewoners de Westerkim

Hoogeveen – Sinds maandag 6 april heeft woon-zorgcentrum de Westerkim een spreekluisterverbinding. Hiermee kunnen bewoners en hun naasten elkaar zien en spreken zonder risico op besmetting met het coronavirus.

Nu de deuren van het woon-zorgcentrum gesloten zijn voor bezoek en bewoners binnen moeten blijven, biedt dit systeem nieuwe mogelijkheden voor contact. Het contact verloopt via een raam en een microfoon naast de hoofdingang van de Westerkim. Aan de buitenzijde is een tent geplaatst waar bezoekers kunnen zitten.

Familieleden en contactpersonen kunnen via de website van de Westerkim een afspraak maken voor de spreekluisterverbinding. De zorgmedewerkers helpen de bewoner om op tijd aanwezig te zijn en begeleiden de bewoner bij het gebruik van de apparatuur. Naast deze manier van communiceren helpen de zorgmedewerkers de bewoners ook bij het beeldbellen met hun naasten. Zo zorgen ze er voor dat er ondanks de beperkende coronamaatregelen toch contact met de familie is.

Volgens Suzanne Groote, programmamaker van de Westerkim, is de vraag groot naar de spreekluisterverbinding. “We zagen de eerste dagen meteen al aanmeldingen binnenkomen en de beschikbare tijd is deze week al voor 80% ingevuld. De spreekluisterverbinding is zeven dagen per week geopend tussen 14.00 – 16.30 uur. Het is mooi om zoveel blije gezichten te zien.”

Deel dit bericht!

Geef een reactie