Model European Parliament Drenthe

HOOGEVEEN/ASSEN – Leerlingen van 4VWO uit heel Drenthe komen op 7, 8 en 11 juni samen in Hoogeveen en in het Provinciehuis in Assen voor het Model European Parliament.

Elk jaar wordt het Model European Parliament georganiseerd, waar de leerlingen in commissies worden verdeeld die allemaal een Europees probleem voorgelegd krijgen om een oplossing in de vorm van een resolutie over te schrijven. Dat gebeurt op de eerste dag en de tweede dag wordt gebruikt voor voorbereidingen op het grote debat op de maandag. Deze voorbereidingen spelen zich af op het Roelof van Echten College in Hoogeveen. Op de maandag begeven de leerlingen zich naar het Provinciehuis, waar de resoluties besproken en beoordeeld worden. Als officiële parlementariërs wordt er van de leerlingen verwacht dat ze volledig uitgedost in hun mooiste pakken en nette kleding komen en iedereen wordt aangesproken met hun achternaam.
Op deze dagen moeten de leerlingen zich bewijzen als de beste parlementariërs, want er worden 8 leerlingen uitgekozen om Drenthe te vertegenwoordigen bij het nationale MEP.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord