Drenthe College zet studentambassadeurs in tijdens online voorlichting

Drenthe College biedt aankomende studenten en hun ouders/verzorgers verschillende online oplossingen aan voor het verkrijgen van studieadvies. Hoewel een bezoek aan de locaties niet mogelijk is, gaat het studieadvies wel gewoon door. Voor het eerst kunnen leerlingen van het voorgezet onderwijs via de website contact leggen met studentenambassadeurs en met de studentenadviseurs van Drenthe College.    


In gesprek met studentenambassadeurs

Door in gesprek te gaan met onze ervaringsdeskundigen krijgen leerlingen hulp in het maken van een keuze. Drenthe College heeft  een groep van studentambassadeurs samengesteld, dit zijn studenten die graag hun ervaringen delen met anderen. Op de website van Drenthe College staat een overzicht van alle deelnemende studenten. Aan hen kan alles gevraagd worden over de opleiding en wat Drenthe College voor studenten doet. Studenten zijn bereikbaar via e-mail, sociale media, telefonisch of WhatsApp.

Online Studieadvies

Een studiekeuze maken is niet gemakkelijk: er is veel aanbod en wat past precies bij iemand? Om aankomende studenten te helpen met deze vraag biedt Drenthe College online studieadvies aan via haar studentenadviseurs. Op de website staat een formulier waarin leerlingen aan kunnen geven wie ze zijn en op welke vragen zij antwoord zoeken. Het formulier is ook beschikbaar voor ouders/verzorgers.

Inschrijving verlengt
De aanmelddatum voor een opleiding is verplaatst van 1 april 2020 naar 1 mei 2020. Schrijf je je voor 1 mei in, dan heb je recht op toelating tot de opleiding van de eerste keuze. Dit geldt ook voor de Lotingstudies Mediavormgever en Handhaver Toezicht en Veiligheid. Deze twee opleidingen hebben een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Door je voor 1 mei aan te melden word je toegelaten tot de loting voor deze studies.

Meer informatie over de opleidingen is te vinden op www.drenthecollege.nl

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie