De Bij stopt zaterdag 4 april met rijden

Hoogeveen – Vanwege het coronavirus stopt De Bij met rijden. Om inwoners niet plotseling in de steek te laten, rijden de bussen door tot en met vrijdag 3 april. Vanaf zaterdag 4 april rijdt De Bij tot nader bericht niet meer. Heel vervelend voor inwoners die veel gebruik maken van De Bij, maar in het belang van hun veiligheid en die van de chauffeurs.

Tips

Voor inwoners die hierdoor in de problemen komen, zijn de volgende tips beschikbaar:

Boodschappen

Het is natuurlijk het prettigste als u zelf uw boodschappen kunt doen. Als u daarvoor afhankelijk was van stadsbus De Bij, zijn er drie mogelijkheden:

  1. Vraag familieleden, vrienden of buren.
  2. Bestel online via uw gebruikelijke supermarktketen.
  3. AH Offerein heeft een bezorgtelefoon tijdens deze crisis:

Telefoonnummer: 06 – 21 64 62 66, dagelijks bereikbaar tussen 8.00 – 12.00 uur. Uw boodschappen worden thuisbezorgd en u betaalt met pin. Dit geldt voor postcodegebied 7900 t/m 7909.

Apotheek

Moet u uw medicijnen halen? Neem dan ruim van te voren contact op met uw apotheek. Vrijwel alle apotheken hebben een bezorgservice, die in deze tijd versoepeld is.

Vervoersprobleem

Heeft u een belangrijke afspraak die door moet gaan? Bijvoorbeeld bij een arts of deskundige? Vraag of het ook telefonisch kan. Of vraag of de afspraak bij u thuis kan plaatsvinden.

Wanneer dat niet het geval is:

  1. Als u een Wmo-vervoerspas heeft, kunt u een Wmo-taxi bestellen: 0800 – 82 94 225.
  2. Vraag familieleden, vrienden of buren om u te vervoeren naar uw afspraak.
  3. U kunt een reguliere taxi bestellen, zoals taxi Dorenbos: 0592 – 61 50 00.

Sociaal contact

De Bij wordt ook gebruikt om er even op uit te kunnen. Nu De Bij niet meer rijdt, is het risico op een gevoel van eenzaamheid groter. Vindt u het fijn om regelmatig een telefoontje te krijgen van een vrijwilliger uit Hoogeveen? U kunt dit doorgeven aan SWW via telefoonnummer: 0528 – 27 88 55 of mail naar info@swwh.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord