Politiek

College vraagt raad geld voor kunstijsbaan en zwembad

Hoogeveen – Het college vraagt de gemeenteraad 15,65 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de gecombineerde bouw van een kunstijsbaan met zwembad.

Daarmee komt het totale gemeentelijke investeringskrediet voor de kunstijsbaan/zwembad op 19,15 miljoen, waarvan 16 miljoen voor het zwembad. De gecombineerde bouw levert een voordeel van ongeveer drie miljoen euro op.
Onlangs bleek dat het aanleggen van de ijsbaan duurder zou worden. Een extra bedrag van 350.000 euro moest op tafel worden gelegd. Het extra geld is nodig, omdat het niet was meegenomen in de kosten die tijdens de voorbereidingen zijn begroot.

6 gedachten over “College vraagt raad geld voor kunstijsbaan en zwembad

 • Ik zeg…. afblazen dat hele gedoe, denken ze nou werkelijk dat een ijsbaan rendabel zal zijn op jaarbasis… dacht het even niet, niet voor niets moest Assen dicht… Gaat de burger alleen maar geld kosten… en de andere sportverenigingen zijn de dupe, want de sportpot is weer leeg..

  GEDOE weg ermee, geldverslindende prestige kwestie is het geworden!!!

  • De ijsbaan zou er komen, dat was al besloten.
   Een beter/ander zwembad zou pas in 2020 aan de orde komen en daar moeten nu dus die vele extra miljoenen naar toe. Blaas dat dan maar af!

  • De ijsbaan in Assen moest sluiten ivm de koelinstallatie waar nog oud koel middel in zat.
   Om dit te vervangen moest gehele installatie vervangen worden en werd dit te duur voor dat oude pand

 • Ik kan niet zwemmen en niet schaatsen, en ik vindt ondoordachte investeringen ook niet wat.
  Waar gaat dit naar toe? budget voor aanvullend onderzoek en nu plotseling helemaal geen onderzoek meer doen omdat de tijd ontbreekt? Omdat de burger niet veel kaas heeft gegeten van politiek, vermoed de burger dat het allemaal wel goed komt.
  Jaren geleden ooit een keer een enquete gehouden onder scholieren voor een fietstunnel onder de Riegshoogtendijk door.
  Geen van de scholieren vroeg; wat kost het. Allen vroegen; wanneer is ie klaar. Blijkbaar is hier met de ijsbaan hetzelfde aan de hand. De inwoners van Hoogeveen gaan zich storten in een avontuur waar we nog jaren de naweeen van zullen merken in de portemonnee.

Geef een reactie