Er gloort hoop aan de horizon, veelbelovend vaccin in ontwikkeling

Leiden: Bij farmaceutisch bedrijf Janssen in Leiden is men vol vertrouwen op de ontwikkeling van een vaccin tegen het Covid-19 virus. Uit een eerste test op dieren is gebleken dat het vaccin antistoffen aanmaakt die zich hechten aan het virus en neutraliseren. Een test op mensen kan echter pas in september van start gaan.

Ondertussen wordt het vaccin, dat op basis van een onschuldig verkoudheidsvirus wordt gemaakt, wel in productie genomen om bij succes genoeg voorraad te hebben. Garanties zijn echter nog niet te geven. Bij een succesvol verloop zal het vaccin begin volgend jaar kunnen worden ingezet. Zo liet hoofd virale vaccins, Hanneke Schuitemaker, weten aan Nu.nl.

Farmaceutisch bedrijf Janssen is onderdeel van het Amerikaanse Johnson en Johnson. Maandag werd besloten door Johnson en Johnson, samen met BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority en onderdeel van het Amerikaanse Ministerie van Gezondheid) om 1 miljard dollar te investeren in de verdere ontwikkeling van het vaccin. In het verleden was er al eerder een samenwerking tussen Jansen en BARDA bij de ontwikkeling van een vaccin tegen Ebola.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord