foto: Pixabay
Gezondheid

Drenthe krijgt meldpunt rond zorg

Zorgbelang Drenthe heeft sinds vorige week woensdag 25 maart een meldpunt, waar inwoners hun zorgen kunnen uiten over ervaren knelpunten in de zorg. Ook kunnen inwoners het meldpunt gebruiken om mooie initiatieven in de zorg die zijn voortgekomen uit de coronacrisis te melden.

Daarnaast wil Zorgbelang Drenthe met een enquête informatie verzamelen over de gevolgen van de coronacrisis op het leven van de inwoners in Drenthe. Het doel van het meldpunt is om te onderzoeken welke behoefte, zorgen en/of vragen er leven onder de inwoners, die gebruik maken van zorg. Voorbeelden van meldingen kunnen zijn dat behandelingen zijn uitgesteld, een afspraak in het ziekenhuis niet door gaat, de wachttijden toenemen of dat er onvoldoende zorg kan worden geleverd door uw zorgverlener.

SIGNALEN

U kunt bij ons een melding maken als u vragen of signalen heeft over de beschikbare zorg. Welke onrust ervaart u? Welke mooie initiatieven heeft u ervaren? Is zorg op dit moment voor u uitgesteld of onvoldoende beschikbaar? Of heeft u geen of beperkte toegang tot zorg? Wij bundelen alle meldingen en signalen e geven die via de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd door aan het landelijk crisisteam van het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn. Uw meldingen zijn ook voor zorgaanbieders, provincie, gemeenten en zorgverzekeraars van groot belang.

MELDING MAKEN

U kunt een melding maken door te
mailen naar:
meldpunt@zorgbelang-drenthe.nl of via de website van Zorgbelang
Drenthe, zorgbelang-drenthe.nl/meldpunt-zorg.
Een melding kan ook telefonisch via
050-7271505 (tijdens werkdagen van
09.00 tot 16.30 uur)

Geef een reactie