Inzendtermijn Stoplochtsessies wordt verschoven

Hoogeveen  – De Stoplochtsessies is een project van het Huus van de Taol. Hierbij worden muziekteksten-schrijvers uitgedaagd om een heel kort liedje in het Drents te maken. De inzendtermijn was tot 1 april, maar wordt verruimd naar 1 augustus 2020. De reden is, dat de selectiegroep pas na de Corona-crisis weer bij elkaar komt. En deze groep bepaalt welke liedjes goed genoeg zijn om te worden opgenomen en uitgezonden op RTV Drenthe.

Het Huus van de Taol nodigt muzikanten uit een heel kort liedje in het Drents te maken

Het Huus van de Taol roept dan ook alle zangers, zangeressen, kleine koortjes en bands op om een keer een heel kort liedje in het Drents te maken. En wat is kort: de tijd die je gemiddeld normaal gesproken voor een stoplicht stil staat: van 20 seconden tot maximaal een minuut. Elk genre is welkom.

Een jury kiest tien liedjes. Deze worden vereeuwigd in een live-clip, die uitgezonden wordt bij RTV Drenthe. Het lied moet in een akoestische setting gespeeld kunnen worden door maximaal 5 mensen. Vind je schrijven in de streektaal lastig? Of heb je geen begeleiding? Geen probleem: bij het Huus van de Taol is begeleiding bij het schrijven of hulp voor de muzikale ondersteuning.

Een demo met tekst kan worden ingestuurd naar info@huusvandetaol.nl. Meer informatie op www.huusvandetaol.nl/stoplochtsessies .

Geef een reactie