Amusement

VUE Hoogeveen programma week 23

Voorpremières:

Hereditary

Wees de eerste die deze angstaanjagende film te zien krijgt. Volgens recensenten is dit engste film sinds The Exorcist. Op zaterdag 9 juni om 22.00 uur is deze film voor het eerst te zien.

Over de film:

Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt.

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder.
De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat.

  Afbeeldingsresultaat voor Hereditary

Hereditary

Love Simon

Love, Simon is een grappig en oprecht verhaal over opgroeien, en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.

Iedereen verdient de ware liefde. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is het net iets ingewikkelder: hij moet zijn familie en vrienden nog vertellen dat hij homoseksueel is én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt hilarisch, angstaanjagend en zet zijn leven totaal op zijn kop.
Love, Simon is een grappig en oprecht verhaal over opgroeien, en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.

  Afbeeldingsresultaat voor love simon

love simon

Premières:

Casper & Emma Maken Theater

Een heel vrolijk en spannend avontuur van Casper & Emma.

Elk jaar zamelt de kleuterschool van Casper en Emma op een leuke manier geld in voor het goede doel. De tijd voor het inzamelen van geld is aangebroken!
De klas van Casper en Emma doet haar uiterste best om een idee te verzinnen waarmee zij een weeshuis in India zonder elektriciteit kunnen helpen. Nadat Casper en Emma een theater hebben bezocht, komen ze samen met de klas op een geweldig idee. Ze gaan een toneelstuk maken over kaarsen die licht geven in het donker. Natuurlijk krijgen Mevrouw Konijn, Welpje en de andere knuffels een bijzondere rol in het stuk.
Lukt het om genoeg geld in te zamelen voor het weeshuis?

Afbeeldingsresultaat voor Casper & Emma Maken Theater

casper en emma

Jurassic World: Fallen Kingdom

Welkom in Jurassic World: Fallen Kingdom! Favoriete personages keren terug in dit 3D actie-spektakel. De film vol ontzagwekkende dinosaurussen, introduceert nieuwe soorten die nog angstaanjagender zijn dan ooit tevoren. Chris Pratt en Bryce Dallas Howard spelen hoofdpersonages Claire Dearing en Owen Grady in dit nieuwe deel van één van de meest populaire en succesvolle filmreeksen ooit. Ook Jeff Goldblum en BD Wong zullen weer te zien zijn als Ian Malcolm en Dr. Henry Wu. De cast bestaat verder uit James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones en Rafe Spall. De regie is in handen van J.A. Bayona (The Impossible), en het scenario is geschreven door Colin Trevorrow en Derek Connolly, de regisseur en co-scenarist van Jurassic World. Steven Spielberg en Colin Trevorrow treden op als uitvoerend producenten namens Universal Pictures en Amblin Entertainment. Productie is in handen van Frank Marshall, Pat Crowley en Belén Atienza.

 Afbeeldingsresultaat voor Jurassic World: Fallen Kingdom

Jurassic Park

Filmhuis Hoogeveen: Lucky

Op maandagavond om 20.15 uur vertoond het filmhuis de film Lucky.

Deze film wordt vertoond zonder pauze.

Over de film:
Harry Dean Stanton is Lucky: tegendraads, kettingrokend, stokoud en levendig. Dagelijks hijst hij zijn 90-jarige lijf in spijkerbroek en cowboylaarzen voor zijn ronde door het zonovergoten stadje midden in de woestijn van Arizona. In diner en cafe keuvelt en kibbelt Lucky met excentrieke dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie Howard (David Lynch), die zijn schildpad is verloren. Ondertussen moet hij vrede krijgen met het idee dat ook zijn leven eindig is.

‘Lucky’ is het regiedebuut van acteur John Carroll Lunch (‘Zodiac’, ‘The Founder’), en een ode aan Harry Dean Stanton, de acteur die afgelopen september op 91-jarige leeftijd overleed. Naast zijn glansrol in ‘Paris Texas’ was Harry Dean Stanton in bijna tweehonderd Hollywoodfilms te zien.

Afbeeldingsresultaat voor Filmhuis Hoogeveen: Lucky.

Lucky

Vue Plus: Breathe

De meest indrukwekkende en mooiste films zie je tijdens de Vue Plus, onder het genot van koffie/ thee en wat lekkers.

Als actuele voorstelling draaien wij de film Overboard naast de Vue Plus.

Over de film:

In het waargebeurde liefdesverhaal Breathe heeft de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana (Claire Foy) hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust. Breathe is een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent Jonathan Cavendish’ ouders, laat Breathe zien hoeveel impact Robins strijd heeft gehad op de mobiliteit van mindervaliden.

Afbeeldingsresultaat voor Vue Plus: Breathe.

Breathe

 Moviepass Exclusive: Hotel Artemis

Over de film:

Jean ‘The Nurse’ Thomas (Jodie Foster) is de manager van Hotel Artemis. Een geheim en exclusief ‘members-only’ ziekenhuis voor de gevaarlijkste criminelen ter wereld.

Met hulp van assistent Everest (Dave Bautista) verzorgt Jean gewonde huurmoordenaars, bankovervallers, gangsters en andere misdadigers. Binnen de deuren van Hotel Artemis gelden drie regels: géén wapens, géén politie en géén moord. Wanneer in de straten van Los Angeles bloederige rellen losbarsten en de legendarische maffiabaas Orian Franklin (Jeff Goldblum) het gebouw betreedt, staan de verhoudingen tussen de patiënten op scherp. Jean moet een beslissing nemen die de toekomst van haar ziekenhuis én iedereen erbinnen in gevaar brengt. De veiligste plek voor criminelen is de gevaarlijkste geworden…

Afbeeldingsresultaat voor  Moviepass Exclusive: Hotel Artemis

Hotel Artemis

 Vue Ballet: Swan Lake

Vue Cinemas vertoont opera- & balletvoorstellingen live vanuit het Royal Opera House te Londen. Te zien zijn enige alom geliefde opera- en balletklassiekers, diverse wereldberoemde performers én vier spiksplinternieuwe producties. Tijdens deze voorstellingen neemt u plaats in een luxe bioscoopstoel, omringd door grandioos geluid en beleeft u de voorstelling op het grote doek.

Ditmaal draait Vue Hoogeveen op dinsdag 12 juni The Swan Lake.

Over het ballet.

Swan Lake neemt al vanaf 1934 een speciale plek in bij The Royal Ballet. Voor dit seizoen maakte artist in residence Liam Scarlett een nieuwe productie met choreografische toevoegingen. Zonder af te wijken van de Petipa-Ivanov-versie heeft Scarlett de instudering van dit klassieke ballet herzien, in verfrissende samenwerking met zijn sinds vele jaren vaste ontwerper John Macfarlane.
Prins Siegfried stuit tijdens de jacht op een troep zwanen. Als een van die zwanen verandert in Odette, een prachtige vrouw, is hij totaal overdonderd. Maar ze is betoverd en kan haar menselijke vorm maar voor één nacht terugkrijgen.
Swan Lake was Tsjaikovski’s eerste balletmuziek. Hoewel het nu zonder meer het meest geliefde en ook meest bewonderde klassieke ballet is, kreeg de première ervan in 1877 een uitermate lauwe ontvangst. Het is te danken aan de nieuwe choreografie die Marius Petipa en Lev Ivanov in 1895 voor Swan Lake maakten, dat het stuk in brede kring naam heeft gemaakt. Dat succes is niet alleen te danken aan de sublieme, symfonische uitstraling van Tsjaikovski’s muziek. Ook de verbluffende choreografische contrasten tussen Petipa’s scènes in het koninklijk paleis en de lyrische scènes aan het meer van de hand van Ivanov hebben veel aan de immense populariteit van Swan Lake bijgedragen.

 Afbeeldingsresultaat voor Vue Ballet: Swan Lake

Swan Lake

Programma week 23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen