Algemeen

Eleonora en Julia bakken taart tegen ”eenzaamsheid syndroom”

Hoogeveen – Eleonora  en Julia Kremers, beide 21 jaar en kennen elkaar zo ongeveer 16 jaar. Vanwege de actuele situatie staat de studie van de dames  even stil en is er weinig werk. Julia studeert HBO Fashion & Textile Technologies en heeft een bijbaantje in de horeca, Eleonora is onlangs geslaagd voor haar opleiding en werkt als begeleider op een zorginstelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Beide houden ze enorm van bakken, de ene keer zijn dit gezonde recepten maar ze houden ook enorm van lekker snoepen. 
In de toespraak van koning Willem-Alexander werd er opgeroepen om er te zijn voor elkaar in deze moeilijke tijd en om het ‘eenzaamheids syndroom’ tegen te gaan. Dit zorgde bij de dames voor het ontstaan van een nieuw idee, De Taarten Bakkers; Taarten bakken en deze per punt verkopen (tegen een klein bedrag) daarbij bezorgen we deze thuis bij de mensen. Keurig met 1,5 meter afstand vanaf de voordeur.
Eleonora  en Julia  hebben vorige week een zogenoemd taart menu opgesteld voor deze week, hierop is te zien welke taart ze bakken op welke dag van de week. hiermee hopen op deze manier toch een beetje gezelligheid bij de mensen thuis te kunnen brengen. Ook vinden ze het erg leuk dat er al veel bestellingen hebben mogen rond brengen die cadeau zijn gedaan. Zo hebben we al verschillende opa’s en oma’s blij mogen maken met een taartpuntje, besteld namens één van de kleinkinderen. Natuurlijk worden veel verjaardagen uitgesteld, maar niets is leuker dan met je eigen gezin genieten van een gebakje, die tevens met veel liefde gebakken is.
Natuurlijk nemen de dames alle maatregelen omtrent hygiëne, zo bakken wij met handschoentjes en mondkapjes (zelf gemaakt, niks ten koste van de zorg) en in een schone omgeving. Enkel wanneer wij ons 110% fit voelen staan we in de keuken.
Hoe angstig en zwaar deze periode ook is, liefde blijft het belangrijkste. En je weet wat ze zeggen; Liefde gaat door de maag.
Via social media zijn Eleonora en Julia bakken taart tegen ”eenzaamsheid syndroom” en Julia te bereiken > Instagram @ detaartenbakkers.    of via facebook

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: