Burgemeester Loohuis: ”Ondernemers: ik leef met u mee”

In de nieuwsbrief voor ondernemers heeft burgemeester Loohuis de ondernemers van Hoogeveen toegesproken over de lastige tijd die zij tegemoet gaan.

Beste ondernemers,

‘Samen staan we voor een opgave van enorme omvang’. Woorden van premier Rutte in zijn toespraak van afgelopen maandagavond. Het coronavirus heeft inmiddels een gigantische impact op ons dagelijks leven. Dat geldt voor onze inwoners, maar ook u wordt hiermee keihard geraakt.

Samen

We gaan een lastige tijd tegemoet. Ik leef met u mee. Sommigen van u hebben hun bedrijf moeten sluiten. Anderen ontvangen minder klanten of ondervinden beperkingen van alle maatregelen. Dat is zeer ingrijpend. Ik wil u op het hart drukken dat we als gemeente de uitspraak van onze premier ook letterlijk nemen: ‘Samen staan we voor een opgave van enorme omvang’. Daar waar mogelijk ondersteunen wij u. Op dit moment worden landelijke regelingen opgesteld, die ook in Hoogeveen gaan gelden. Het is nog niet duidelijk hoe precies, maar hier wordt hard aan gewerkt. Zodra we meer weten delen we dit met u. Een heldere en actuele informatievoorziening is cruciaal. Op de pagina regelingen ondernemers en zzp’ers vindt u alle informatie met betrekking tot het coronavirus.

Inzet

Van ons allemaal wordt de komende tijd inzet gevraagd om de strijd tegen het coronavirus te winnen. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid in. Innovatief, daadkrachtig, gepassioneerd en enorm creatief. Zo heb ik de ondernemers in Hoogeveen in de afgelopen jaren leren kennen.

Deze tijd doet een groot beroep op deze eigenschappen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen deze crisis doorkomen. We doen dit met elkaar!

Voor nu wens ik u veel sterkte, wijsheid en een goede gezondheid voor u en uw dierbaren.

Namens het college van burgemeesters en wethouders,

Karel Loohuis

Deel dit bericht!

Geef een antwoord