De Weide blijft tweede klasser

Leeuwarden/Hoogeveen: Na het behalen van de nacompetitie afgelopen week was De Weide in de eerste ronde van de nacompetitie gekoppeld aan Leeuwarder Zwaluwen. Samen met nog zeven ploegen werd er gestreden om één plek in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Voor De Weide dus als opening een wedstrijd in Leeuwarden tegen een ploeg die als tweede was geëindigd in 2I.

Beide ploegen startten aanvallend aan de wedstrijd en het was De Weide dat voor het eerste gevaar zorgde. Na een prima steekpass van Strijker kwam Muysson vrij in de zestien. Zijn schot werd met een katachtige reactie door doelman Jelsma gekeerd en zo kwam de thuisploeg met de schrik vrij. Ook de tweede kans was voor de groenwitten die prima begonnen aan het duel. Een vrije bal van Bosscha, na een overtreding op van Veen, ging rakelings over het Leeuwarder doel. De thuisploeg kwam even later wel op voorsprong.

Na een corner werd de bal niet goed weggewerkt en viel pardoes voor de voet van Wouterlood van Doesburg. Deze liet dit buitenkansje niet liggen en schoot de gastheren in de 23 e minuut op een 1-0 voorsprong. De Weide kwam twee minuten later via Benjamins bijna op gelijke hoogte, maar diens schot ging nipt naast. Na een misser van Buining bijna de tweede treffer voor de thuisploeg, maar de maker van de 1-0 schoot deze keer, volledig vrijstaand, de bal naast. In de 41 e minuut kwam de thuisploeg wel op een 2-0 voorsprong. Een uitstekende aanval door het hart van de groen witte defensie werd door Grender prima afgerond. Even later was het na een prima pass van Frank van Veen, Benjamins die de kans op de aansluittreffer liet liggen. Het spelbeeld na de thee was gelijk aan dat van de eerste. Beide ploegen speelden aanvallend voetbal en zo ontstonden kansen voor beide doelen. Met een prima redding was het even later doelman v.d. Weide die de 3-0 voor de gastheren voorkwam.

De Weide kreeg nog een mogelijkheid via Bosscha, maar doelman Jelsma voorkwam de aansluittreffer. In de 60 e minuut een prima actie van Muysson. Over de linkerflank kwam hij prima door en gaf een voorzet die bij de eerste paal door een verdediger van de thuisploeg achter zijn eigen doelman werd gewerkt. De Weide probeerde in deze fase ook nog de gelijkmaker te forceren. De beste mogelijkheid kwam voor Benjamins, maar na een corner kopte hij de bal recht in de handen van doelman Jelsma. Uit de tegenaanval wist de thuisploeg wel de 3-1 te scoren via Kleefstra. De Weide toonde echter veerkracht en startte nog een slotoffensief. Dit leidde in een scrimmage voor het doel en via Kikkert brachten de groenwitten in de 82 e minuut de spanning nog terug. In een hectische slotfase probeerde De Weide nog de absoluut verdiende gelijkmaker te scoren. Kansjes kwamen er nog wel, maar de thuisploeg wist de zege over de streept trekken en mag in de tweede ronde van de nacompetitie aantreden. (Bron: VV De Weide)