NL-Alert Corona kan een laatste waarschuwing van RIVM zijn voor complete lock-down

Hoogeveen – Dit uur is er een zeer belangrijke NL-Alert verspreid aan alle inwoners van Nederland, in totaal 17.429.342 miljoen Nederlanders.  Een groot gedeelte van deze 17 miljoen Nederlanders neemt het niet zo nauw met de maatregelen die het RIVM samen met het Kabinet genomen heeft.

Tot nu toe zijn best verregaande maatregelen getroffen om het corona virus in te dammen, namelijk:

  • Scholen dicht
  • Horeca dicht
  • Sportscholen dicht
  • Verzorgingshuizen mogen niet meer bezocht worden
  • De uitvaartbranche zijn gebonden aan strenge regels wat betreft bezoek en koffie na, afscheid nemen kan bijna niet.

Eigenlijk mogen we nog in onze handjes knijpen dat we nog zo vrij mogen zijn, gezien de omliggende landen. Maar goed, wij zijn een volkje dat zich door niemand iets laat vertellen of laat opleggen, want stel je eens voor dat je eens luistert naar een ander. Daarom trekken we er met z’n allen lekker op uit, want wie houdt je tegen? Dat bord waarop staat 1.5 meter afstand houden? Ach ja het is maar een bord. Op de milieustraten staan grote rijen, de Nederlandse stranden zijn overvol en qua drukte hebben de bouwmarkten en supermarkten ook niets te klagen.

Mocht er een complete lock-down komen dat hebben wij dit aan onszelf te danken, eigenlijk bedoel ik, dat hebben wij dan te danken aan de mensen die er ondanks de regels toch op uit trekken. Denk na en gebruik je verstand. Het strand en het bos lopen niet weg, de bouwmarkten blijven ook gewoon staan waar ze staan en er ligt voor 10 jaar aan WC papier in de opslag.

Deel dit bericht!

Eén gedachte over “NL-Alert Corona kan een laatste waarschuwing van RIVM zijn voor complete lock-down

  • 22. maart 2020 om 19:07
    Permalink

    Frankrijk bv heeft niet voor niets echt een complete lockdown gedaan die hebben wel een vooruitziende blik en mensen kennis. In Taiwan waren ze helemaal vooruitziend naar het sars virus en heeft de regering hier proactief op ingespeeld en kosten nog moeite gespaard om dit geen 2e keer te laten gebeuren wat zich nu uitbetaald in het redden van eigen bevolking

Geef een reactie