Knuffelen op afstand, het is jammer genoeg even niet anders

Hoogeveen- Met de telefoon in je handen bellen en zwaaien naar je oma op de eerste verdieping van het woonzorgcentrum. Dit nadat je een bosje bloemen bij de voordeur hebt gelegd in de hoop dat die snel zal worden opgemerkt. Dat is het onwerkelijke beeld dat deze week is ontstaan na de maatregelen die afgelopen vrijdag in zijn gegaan.

Alle verpleeghuizen en instellingen voor ouderenzorg in heel Nederland zijn vrijdag op slot gegaan. Bezoekers mogen niet binnenkomen. Alleen essentieel personeel mag nog naar binnen. Deze maatregelen hebben premier Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheidgenomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Voor de 98-jarige mevrouw Doldersum die sinds afgelopen donderdag in een tijdelijke kamer zit van Olden Kinholt is het dubbel wennen. Na een aantal maanden in verpleeghuis Weidesteyn te hebben gelegen mocht ze donderdag naar haar tijdelijke kamer in Olden Kinholt. Maar nu mag ze , net als zoveel van haar lotgenoten geen bezoek meer ontvangen. Maar kras als ze is heeft ze de mobiele telefoon helemaal eigen gemaakt en kan ze zaterdagavond toch nog even met haar kleinzoon die buiten staat te zwaaien nog een gesprek voeren. Realistisch als ze is snapt ze de maatregelen, en weet ze dat er mensen zijn die al iemand hebben moeten missen door het corona virus. Maar hoopt ze wel dat binnenkort, net als al die mensen die in het zelfde situatie zitten, op een echte dikke knuffel.

Foto: Kimberley Schonewille

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie