WZA neemt COVID-19-patiënten uit Brabant op

Assen – Het WZA gaat vandaag en morgen aantal COVID-19-patiënten uit de ziekenhuizen van Brabant overnemen. De patiënten in Assen komen op één afdeling te liggen. Het zal om de tien patiënten gaan.

De medewerkers van de betreffende afdeling zijn persoonlijk op de hoogte gebracht en zijn geïnformeerd over beschermingsmaatregelen en de protocollen die moeten worden toegepast.

Het WZA neemt deze patiënten op omdat de ziekenhuizen in Brabant overvol zijn geraakt.

Voorbereid

Het WZA heeft zich de afgelopen periode intensief voorbereid om patiënten met het coronavirus op de juiste wijze op te kunnen vangen. Zo beschikt het ziekenhuis over isolatiekamers om patiënten op een veilige manier te verplegen. Dit zijn aparte eenpersoonskamers met extra maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Het WZA volgt het landelijk beleid van het RIVM.

 

Aanvullende maatregelen

Het WZA heeft de afgelopen periode al de nodige maatregelen getroffen om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Zo wordt iedere bezoeker en patiënt die het ziekenhuis binnen wil gaan, gecontroleerd op verschijnselen die met COVID-19 samenhangen. Ook is nog maar één bezoeker per patiënt per keer toegestaan en alleen dus wanneer deze bezoeker niet hoest, verkouden is, koorts heeft of kort geleden in een gebied is geweest dat als besmet is aangemerkt.

Geef een reactie