Verlies voor de dames in nacompetitie

In de eerste ronde van de nacompetitie moeten de vrouwen van HZVV op bezoek bij Nieuw Roden. Vanaf de eerste minuut bleek al dat het een lastige klus zou worden voor de Hoogeveeners . Al in de eerste minuut kreeg Nieuw Roden een mogelijkheid via een vrije bal van een meter of twintig maar de bal kon gepakt worden door Keepster Linda Jansen, die een paar minuten later het geluk aan haar zijde had toen de bal via de lat terug stuiterde het veld in.

Ook HZVV dacht aanvallend en in de 10e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Sanne van der Sterre kopte een corner door op Verena jager en haar inzet verdween in het doel.
Er ontwikkelde zich een spectaculaire wedstrijd met twee ploegen die vol op de aanval speelden. HZVV kon echter in de eerste helft niet het niveau bereiken van de afgelopen weken waardoor Nieuw Roden in de 16e minuut op gelijke hoogte kon komen via een kopbal van dichtbij. HZVV leek geschrokken en zakte wat meer terug. Wat Nieuw Roden de kans gaf om aan te vallen en in de 25e minuut kwam de thuisploeg op 2-1 toen hun spits goed voor de verdediging van HZVV kwam en de bal in kon tikken. Acht minuten later kwam Nieuw Roden zelfs op een 3-1 voorsprong toen hun spits alleen voor de HZVV keepster kwam.

HZVV liet zich niet kennen en Gulnaz Yildirim kon na een prima pass van Soraya Kainama op doel af en maakte knap af waardoor de ruststand op 3-2 kwam.

De tweede helft liet een ander HZVV zien en de ploeg liet zien waarom het zo hoog eindigde in de competitie. Via knap combinatievoetbal werd Nieuw Roden onder druk gezet. Beide keepsters kregen veel werk te verzetten maar deden dit goed waardoor de wedstrijd spannend bleef. Toch was het twintig minuten voor tijd Nieuw Roden dat op 4-2 wist te komen.

HZVV weigerde echter zich over te geven en na een pass van Cheyene Maulany kon Lyanne Neutel de bal in het doel werken. Dezelfde Neutel kon twee minuten voor het officiële eind van de wedstrijd na goed doorgaan op de keepster van de thuisploeg de 4-4 aantekenen.

De wedstrijd leek af te gaan op een verlenging maar in de 95e minuut ging het toch nog mis. Nieuw Roden kreeg een corner te nemen en de bal kon vrij ingekopt worden door de spits van de thuisploeg. Helaas voor HZVV was er geen tijd meer om dit goed te maken waardoor deze boeiende wedstrijd eindigde in een overwinning voor de thuisploeg.