534 Nieuwe besmettingen, 30 patiënten overleden

Den Haag: Er zijn sinds gisteren 534 nieuwe besmettingen bijgekomen waardoor het totaal op bijna 3.000 besmettingen komt. Een kwart van de positief geteste gevallen blijken mensen die in de zorgverlening werkzaam zijn. Dertig patiënten zijn overleden, in totaal nu 106. Het aantal genezen patiënten in Nederland is niet bekend gemaakt.

Positief nieuws komt er uit China waar in Wuhan, een stad met 11 miljoen inwoners, in de afgelopen dagen slechts één patiënt met een besmetting bijkwam. Noodhospitalen zijn gesloten en heel voorzichtig komt het normale leven weer op gang. In Shanghai en Peking gaan vandaag de musea, attracties en parken weer open. Ook uit andere Aziatische landen komen berichten over afname van het aantal besmettingen.

Ruim 81.000 mensen in China raakten besmet met het Covid-19 virus. Ruim 70.000 van hen zijn volledig hersteld. Er zouden nog ± 7.000 mensen worden behandeld. Het aantal besmettingen wereldwijd is vastgesteld op bijna 250.000. Meer dan 10.000 mensen overleden aan het virus en ruim 86.000 personen herstelden.

De Westerse wereld zet zijn hoop op het anti-malariamiddel chloroquine. Bij een test in China bleek dat patiënten minder koorts kregen en de longfunctie verbeterde. In Nederland worden ook al patiënten behandeld met dit middel al is dit nog op experimentele basis.

In Groningen is een team van de Rijksuniversiteit bezig met de ontwikkeling van een reeds bestaand geneesmiddel die via een inhalator (gedeeltelijk) bescherming zou kunnen bieden. Men bevindt zich echter nog in de testfase met vrijwilligers. Bron: Zorgwijzer.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord