Kantlijn: Dus toch medewerkers Treant besmet aan het werk geweest…

Op Facebook verweet iemand mij dat ik Treant altijd afzeik. Daarbij vergat hij te melden dat het mij altijd gaat om de Raad van Bestuur die de beslissingen neemt en daarbij onbegrijpelijke keuzes maakt. Het gaat mij niet om het personeel dat het echte werk doet. Mensen voor wie ik het diepst mogelijke respect heb. Zeker nu. Zij vechten met alles wat ze in zich hebben voor de levens van Coronapatiënten. Dus wie nou nog zeurt dat ik wat tegen Treant heb, die heeft niet gelezen wat ik schrijf.

 

Door Frits kappers


Ik heb wel wat tegen de keuzes van de Raad van Bestuur. Zij hebben de afgelopen jaren in Hoogeveen heel veel vertrouwen verloren, met alle leugens en verkeerde voorstellingen van zaken. Daar zijn alleen de bestuurders verantwoordelijk voor, samen met hun staf. Niet het medisch en het verplegend personeel.

Dat midden in de grootste medische crisis die ons land sinds de Spaanse griep heeft getroffen op 6 april a.s. de Spoedeisende Hulp in Hoogeveen wordt gesloten is wrang. Een absoluut dieptepunt in de relatie tussen Hoogeveen en de leiding van de Treant Zorggroep.

Gisteren nog werd door woordvoerder Lars Wormgoor gezegd, dat de besmette medewerkers niet op het werk waren geweest. Vandaag blijkt dat een medewerker op de locatie Scheper  zeker drie dagen (9 – 11 maart) aan het werk is geweest. Ook een van de twee zieke medewerkers in Hoogeveen heeft naar verluidt anderhalve dag gewerkt in het Bethesda ziekenhuis.
Vergelijk de berichtgeving van gisteren, met de berichtgeving van vandaag.

Het is onbegrijpelijk dat men zo weinig openheid wil bieden. Oerdom in tijden waarin het juist gaat om vertrouwen en saamhorigheid om zo één front tegen Corona te vormen. Zeker in Hoogeveen zullen mensen zich nu afvragen wat men nog meer verborgen houdt. En daar is de Raad van Bestuur samen met de afdeling communicatie verantwoordelijk voor. Men begrijpt kennelijk nog steeds niet wat de betekenis is van het  aloude gezegde al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Kantlijn: Dus toch medewerkers Treant besmet aan het werk geweest…

  • 25. mei 2020 om 20:24
    Permalink

    je hebt vanmiddag bij de plaatselijke jumbo bij, blijkbaar iets vergeten, laten zien wat jou de gezondheid van je medemens kan schelen. je bent A.F…..

Geef een reactie