Sport

Cascaderun gaat niet door op 19 april

Hoogeveen – De veertiende editie van de Cascaderun in Hoogeveen welke op zondag 19 april zou worden gelopen gaat niet door. Het besluit is genomen na overleg met de gemeente en hulpverlenende instanties.

De Hoogeveense Cascaderun, de GigaG Cascaderun en de Unicef Kinderloop, die op zondag 19 april a.s. zouden worden georganiseerd, gaan helaas niet door. Hetzelfde geldt voor de Runnersworld Testlopen van 22 maart en 12 april a.s.
Deze besluiten zijn genomen na grondig overleg met de gemeente, hulpverlenende instanties en partners en met inachtneming van het indringende beroep dat minister-president Rutte gisteravond op onze samenleving heeft gedaan.
Het is onverantwoord om medio april een groot evenement te organiseren met alle verspreidingsrisico’s van dien en de inzet van medische capaciteit, die nu volledig moet worden benut voor bestrijding van het virus. De gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, supporters en de samenleving als geheel heeft nu de hoogste prioriteit.
De Casaderun organisatie is voornemens de komende tijd te onderzoeken of uitstel naar de 2e helft van juni tot de mogelijkheden behoort. Daarvoor is afstemming nodig met een groot aantal partijen, zoals overheden, politie, hulpverlenende instanties, vrijwilligers, partners en sponsoren. De organisatie verwacht daarover in mei nadere mededelingen te kunnen doen.

Geef een reactie

Aankomende evenementen