Drie medewerkers Treant in thuisquarantaine

Hoogeveen  – Op social media en kranten gaan geruchten dat Treant-medewerkers in Emmen en Hoogeveen besmet zijn met het coronavirus. Een (heel) klein aantal individuele medewerkers is inderdaad positief en volgens protocol thuis in isolatie. Dit geeft TREANT aan op hun site

Deze medewerkers hebben in een vroeg stadium aan de bel getrokken, hun verantwoordelijkheid genomen. Treant meldt alleen besmettingen daar waar er gevolgen zijn voor de (toegang tot) patiëntenzorg. Dit ook met het oog op patiëntvertrouwelijkheid en privacy.

Concentratie eventuele coronaverdenkingen in Emmen

Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen is uitgerust met een CBRN-unit (een ‘isolatiestraat’) in de SEH en heeft de meeste capaciteit om mensen in isolatie op te nemen. Het Crisis Beleids Team (CBT) Corona heeft besloten om coronaverdenkingen, als ze zich voordoen, op te vangen in Emmen. De dagbehandeling en de geplande ingrepen vinden dan zoveel mogelijk plaats in Hoogeveen en Stadskanaal. Een en ander (zal per vakgroep verschillen) krijgt ook effect op de plek waar bepaalde collega’s de komende tijd gevraagd gaat worden te werken. Meer informatie volgt als de situatie zich voordoet en opschaling noodzakelijk is.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord