Thrianta overtuigend naar kampioenschap

Afgelopen zaterdag speelde de ittica formatie een kampioenswedstrijd. Na het gelijke spel van vorige week tegen concurrent Ekc2000 moest de ploeg winnen van Noveas om het kampioenschap binnen te halen.

Direct van af het begin liet de ploeg zien dat het graag kampioen wou worden. Want de eerste 5 aanvallen leverde een doelpunt op. Na deze super start bleef de ploeg mooie aanvallen spelen en verzilveren. Op deze manier wist Thrianta na een riante voorsprong uit te lopen bij rust 19-7. Bij rust hadden alle basis spelers deze wedstrijd minimaal 1 doelpunt gemaakt.

Na rust was het zaak voor de ploeg nog een goede 2e helft op de mat te leggen. Want dat Thrianta vandaag kampioen ging worden was nog een kwestie van tijd. Gelukkig voor het massaal toegestroomde publiek hield Thrianta na rust ook hun scherpte. Want binnen een paar aanvallen stond er een 22-8 stand op het score bord. Hierna kon Thrianta alle spelers die dit seizoen een aandeel hebben gehad in het kampioenschap minuten laten maken. Omdat Noveas niet helemaal weg geschoten wilde worden schakelde het over naar een vertragende tactiek. Waardoor het voor Thrianta langer duurde om te scoren. Toch bleef de ploeg opzoek naar de doelpunten. Bij een 31-12 floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen.

Dit betekend voor volgend seizoen Thrianta terug keert in de 2e klasse. Hopelijk kan de ploeg ook dan weer op de massale steun van het publiek rekenen.