Qbuzz: Zaterdag dienstregeling vanaf dinsdag 17 maart

Vanaf dinsdag 17 maart as rijden al onze bussen in Groningen en Drenthe volgens de zaterdag dienstregeling. Dit duurt in ieder geval tot maandag 6 april als Er worden pendelbussen gebruikt naar alle (streek) ziekenhuizen. Hierover volgt op een later moment meer informatie. maandag 16 maart de hele dag rijden de bussen nog niet volgens de reguliere dienstregeling.

Let op: de reisplanner en dienstregeling op deze website worden in de loop van maandag 16 maart aangepast aan de nieuwe situatie. De 9292-reisplanner volgt aan het einde van de middag.

Achter instappen

Qbuzz vragen de reizigers in de bus om via de achterdeur in de stappen én daar in te checken. (Dal-) Dagkaarten en P + R kaartjes kun je via de webshop kopen en in de bus scannen onder de OV-chipkaartlezers. Hierdoor worden we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Door deze maatregel in te proberen proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.

Geen Buurtbussen

Vanaf maandag 16 maart rijden er geen Buurtbussen in Groningen en Drenthe tot nader bericht. De Buurtbussen vallen onder Publiek Vervoer .

Corona en het OV

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. De vervoerbedrijven hebben, net als waarschijnlijk meerdere grote organisaties, al eerder een team opgesteld dat scenario’s uitwerkt en de contacten onderhoudt met de overheid en het RIVM.

De OV-bedrijven trekken hier samen met de branchevereniging OV-NL in op. Als het gaat om maatregelen volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn immers de experts en leidend op dit punt.

Op dit moment adviseert het RIVM om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven. Dit betekent:

  • was je handen regelmatig,
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
  • gebruik papieren zakdoekjes,
  • geen handen schudden.

De serviceverlening in het openbaar vervoer wordt wat anders dan reizigers gewend zijn. Om de verspreiding van het coronavirus in Nederland te beperken, adviseert het RIVM om geen handen te schudden. In het verlengde van dat advies hebben de OV-bedrijven gekeken wat dit betekent voor het OV en hoe wij mogelijk mogelijk hand-hand contact kunnen voorkomen. Daarom zijn met ingang van 12 maart de volgende afspraken van kracht. Tijdens de controlerondes zullen onze medewerkers aan reizigers vragen over hun ticket / telefoon voor de kaartlezer te houden. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het controleren van tickets in de treinen, bussen, trams, metro’s en het openbaar vervoer over water, hoeven tijdens hun controles geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.

Geef een reactie