Horeca in Hoogeveen hield zich aan sluitverplichting

Hoogeveen – Alle horeca in het centrum hebben gehoor gegeven aan de oproep van Minister Bruins en Slob over de te nemen maatregelen voor het COVID-19 virus. Alle horeca moest om 18:00 uur sluiten om verdere verspreiding van het virus proberen te voorkomen.

Om half zes zondagmiddag werd via een landelijk journaal bekend gemaakt dat alle horeca om 18:00 uur de deuren moesten sluiten. De gasten moesten dan weg zijn en de restanten opgeruimd. Ook in Hoogeveen was dat niet anders. De meeste bedrijven voldeden aan de maatregel uit Den Haag al moest er hier en daar rekening worden gehouden met gemaakte afspraken. Bezoekers werden verzocht om weg te gaan en excuses werden gemaakt. De meeste gasten snapten wel dat de horeca echt niet anders kon en gingen zonder problemen naar huis.

In enkele gevallen werd de maaltijd over borrelplank door het restaurant aangeboden om mee te nemen naar huis. Zodat daar nog even verder kon worden genoten.

De meeste horeca passen zich aan naar de regelgeving en gaan nu bezorgen in plaats van afhalen. Kijk op de Facebookpagina van jou favoriete restaurant en vraag of ze kunnen bezorgen. De bezorgingen gaan wel onder strikte voorwaarden zonder contact en op afstand.

Bij Akropolis en Dégust branden nog lampen daar ze nog aan het opruimen en schoonmaken waren. Big- Dana’s en Babylon deden alleen nog bezorgingen. Ook in de Grote Kerkstraat werd afhalen niet meer toegestaan en werd alles opgeruimd. Opvallend feit was dat bij de meeste horeca zaken zelfs alle stoelen en tafels die normaal buiten blijven ook opgeruimd waren. Hetgeen resulteerde in een stille en uitgestorven hoofdstraat waar af en toe nog een Hoogevener liep met zijn of haar hond.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord