Hulpgroep Corona Hoogeveen biedt hulp aan mensen in isolatie

Hoogeveen – Vandaag is er een Facebookgroep opgezet om mensen die thuis in isolatie zitten te helpen om de dagen door te komen. Bijvoorbeeld wanneer hun hond uitgelaten moet worden, er boodschappen moeten komen of gewoon even een gezellig babbeltje op gepaste afstand of een belletje.

Met name ouderen, hebben weinig of geen mensen die hun helpen en dat is in het dagelijks leven al lastig genoeg. Nu met het Coronavirus, is het voor veel mensen nóg lastiger geworden. Zij kunnen bijvoorbeeld door gezondheid niet naar de winkel of hun huis niet meer uit om de hond uit te laten, omdat zij extra risico lopen om ziek te worden. Maar dit is ook het geval voor gehandicapten, diabetici en anderen met onderliggende gezondheidsproblemen. Zij lopen tijdens de pandemie meer risico en hebben hard hulp nodig!

Hulpgroep Corona Hoogeveen is een groep op Facebook waar men hulp kan vragen, maar ook mag aanbieden. Omdat veel mensen hulp vragen lastig vinden, vragen we nadrukkelijk om vooral ook te delen wat jij als gezond persoon wilt en kunt doen in deze tijd! Als er aanbod is, kun je er makkelijker gebruik van maken en dat is natuurlijk geweldig! Dus ook als je gezond bent en graag je steentje wilt bijdragen, ben je van harte welkom.

Initiatiefneemster Judith zit zelf in thuis-isolatie en kwam op het idee voor de groep nadat ze enkele mensen op Facebook om hulp zag vragen in diverse groepen. “Ik heb zelf geen hulp nodig, maar wilde wel graag iets doen. Naar buiten gaan zit er niet in, dus ik moest iets anders verzinnen. Dan is het veel fijner natuurlijk als je daar een speciale groep voor hebt. Dan is hulp vragen en hulp geven ineens veel makkelijker en veel sneller.” Wel vraagt ze iedereen om zich aan de maatregelen van het RIVM te houden en gepaste afstand te bewaren tijdens het geven en nemen van hulp. “Het moet natuurlijk niet zo zijn dat het virus alsnog verspreidt wordt en de al kwetsbare mensen alsnog ziek worden.”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord